La o lună de la debutul anului școlar, IȘJ Vrancea caută să cumpere 2.036 de tablete și 190 laptopuri

0
493

Nu mai poate întreba nimeni unde sunt tabletele promise de autorități, pentru elevii și profesorii care în acest an sunt nevoiți să își desfășoare activitățile didactice la distanță. Tablete, ba chiar și laptopuri, sunt căutate de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea începând de vineri, când a fost publicată o licitație pentru achiziția de echipamente în cadrul programului național „Educația în siguranță”. Programul este derulat de către Ministerul Educației și Cercetării în anul 2020, prin inspectoratele școlare județene, potrivit unei hotărâri din 10 septembrie, referindu-se la „furnizarea de dispozitive electronice necesare asigurării activităților didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat”. Strict pentru Vrancea, sunt disponibili 1.999.300 de lei pentru 2.036 de tablete și 190 de laptopuri, astfel încât nimeni să nu rămână fără posibilitatea de a participa la cursurile online. Cel puțin probabil pe semestrul II totul va fi asigurat, dat fiind că termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 octombrie, iar evaluarea financiară are termen 18 decembrie. Abia apoi va avea loc deliberarea și, în cazul în care nu există contestații, inclusiv atribuirea contractului.
Desfășurarea de activități didactice în anul școlar 2020/2021 presupune o serie de măsuri necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice. O primă măsură se referă la asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line. În acest sens, măsura are în vedere dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și ceilalți elevi”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației. Perioada de livrare maximă acceptată de către autoritatea contractantă este de 20 de zile de la semnarea contractului de către ambele părți, IȘJ Vrancea va plăti contravaloarea, iar apoi furnizorul va instala și va pune în funcțiune echipamentele la sediul fiecărei unități școlare. Sau cel puțin așa se arată în caietul de sarcini: „În prețul oferit va fi inclus și transportul produselor până la sediile unităților școlare, aparținătoare IȘJ Vrancea. Transportul va fi asigurat de furnizor cu vehicul corespunzător care nu permite deteriorarea produselor în timpul transportului”. Ar mai fi de menționat că cele mai multe tablete sunt necesare la Slobozia Bradului, însă sunt și unități din municipiul reședință de județ unde s-au calculat nevoile, iar copiii așteaptă cuminți echipamentele.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.