Îndrăznește să fii informat!

vineri, 1 decembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateLa Păunești se va pune în funcțiune rețeaua de canalizare

  La Păunești se va pune în funcțiune rețeaua de canalizare

  Primăria Păunești, condusă de liberalul Gheorghe Popa, a reușit să termine o stație de epurare care va putea deservi  întreaga comună. În perioada următoare, autoritățile locale vor verifica conductele montate în urmă cu aproape 10 ani și care acoperă aproximativ 40% din localitate.

  Am reușit să terminăm stația de epurare, printr-un proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării, în valoare de 1,4 milioane lei, pe care l-am demarat la începutul anului 2017. În comună avem deja o rețea de conducte cu o lungime de 11,5 km. Vom verifica starea acesteia și vom efectua eventualele intervenții necesare, astfel încât până la finalul anului să poată începe branșarea cetățenilor”, a declarat primarul PNL Gheorghe Popa.

  Primăria a solicitat deja fonduri Ministerului Dezvoltării pentru a extinde canalizarea în întreaga comună. În acest an, Primăria Păunești vrea să înlocuiască 1 km de  conductă din alimentarea cu apă a comunei, cu o vechime de peste 40 de ani, din Valea Caregnei până la stația de pompare, pentru că sunt pierderi foarte mari. Investiția va fi realizată cu fonduri din bugetul local. Tot în acest an, se va începe asfaltarea a 8 km de drumuri prin Programul Național de Dezvoltare Locală. 1,6 km de drumuri au fost pregătite deja pentru asfaltare.

  Pentru a asigura apă suficientă pentru comună, Primăria va fora un nou puț în punctul Valea Bodii. În acest an au mai fost terminate două investiții începute anul trecut, cu fonduri din bugetul local. Este vorba de asfaltarea străzii Viilor, cu o lungime de 1,3 km din satul Viișoara și reabilitarea clădirii dispensarului.

  În curând, Primăria va intra în posesia unui buldoexcavator nou, achiziționat cu fonduri europene, pentru Serviciul de alimentare cu apă. Comuna Păunești ar putea avea și alimentare cu gaze. Primăria vrea să facă această investiție împreună cu comuna învecinată Movilița, cu care este asociată în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Caregnei. La această dată se lucrează la studiul de fezabilitate pentru această investiție. (Material realizat la comanda PNL. Cod mandatar financiar 41190007)

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  ACUM Incendiu la o locuință din Ruginești! Mai multe echipaje de pompieri mobilizate în zonă

  Două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud intervin, în cooperare cu SVSU Ruginești,...

  Muzeul Vrancei deschide ușile pentru public în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie

  Într-un gest de generozitate cu ocazia Zilei Naționale a României, Muzeul Vrancei anunță că...

  Vrei să muncești în Spaţiul Economic European? Consultă oferta din 8 țări AICI

  Pentru această săptămână, rețeaua EURES (rețea europeană de cooperare a serviciilor de ocupare a...

  Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a devenit funcțional de astăzi

  Astăzi, 30 noiembrie 2023, românii au primit o veste bună în ceea ce privește...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Accident la Dumbrăveni! O persoană a decedat!

  În urmă cu puțin timp, pe DN2 E85 (comuna Dumbrăveni) s-a produs un accident...