La Păunești se va pune în funcțiune rețeaua de canalizare

0
114

Primăria Păunești, condusă de liberalul Gheorghe Popa, a reușit să termine o stație de epurare care va putea deservi  întreaga comună. În perioada următoare, autoritățile locale vor verifica conductele montate în urmă cu aproape 10 ani și care acoperă aproximativ 40% din localitate.

Am reușit să terminăm stația de epurare, printr-un proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării, în valoare de 1,4 milioane lei, pe care l-am demarat la începutul anului 2017. În comună avem deja o rețea de conducte cu o lungime de 11,5 km. Vom verifica starea acesteia și vom efectua eventualele intervenții necesare, astfel încât până la finalul anului să poată începe branșarea cetățenilor”, a declarat primarul PNL Gheorghe Popa.

Primăria a solicitat deja fonduri Ministerului Dezvoltării pentru a extinde canalizarea în întreaga comună. În acest an, Primăria Păunești vrea să înlocuiască 1 km de  conductă din alimentarea cu apă a comunei, cu o vechime de peste 40 de ani, din Valea Caregnei până la stația de pompare, pentru că sunt pierderi foarte mari. Investiția va fi realizată cu fonduri din bugetul local. Tot în acest an, se va începe asfaltarea a 8 km de drumuri prin Programul Național de Dezvoltare Locală. 1,6 km de drumuri au fost pregătite deja pentru asfaltare.

Pentru a asigura apă suficientă pentru comună, Primăria va fora un nou puț în punctul Valea Bodii. În acest an au mai fost terminate două investiții începute anul trecut, cu fonduri din bugetul local. Este vorba de asfaltarea străzii Viilor, cu o lungime de 1,3 km din satul Viișoara și reabilitarea clădirii dispensarului.

În curând, Primăria va intra în posesia unui buldoexcavator nou, achiziționat cu fonduri europene, pentru Serviciul de alimentare cu apă. Comuna Păunești ar putea avea și alimentare cu gaze. Primăria vrea să facă această investiție împreună cu comuna învecinată Movilița, cu care este asociată în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Caregnei. La această dată se lucrează la studiul de fezabilitate pentru această investiție. (Material realizat la comanda PNL. Cod mandatar financiar 41190007)

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.