Lansare de carte la Casa de Cultură din Panciu

0
181

Sâmbătă, 22 octombrie 2016, scriitoarea Mariana Rogoz Stratulat își va lansa cele mai recente volume de poezii, intitulate „Fantezii lirice în nopțile cu maci albaștri“ și „Castanii orbi“, ambele editate cu sprijinul primarului Iulian Nica.

Lansarea de carte va avea loc în cadrul evenimentului intitulat „Toamnă, castani și… maci albaștri“, ce va fi găzduit de Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ din Panciu, începând cu ora 10.30.

Printre invitați se numără criticul literar Gheorghe Drăgan, scritorii Ionel Necula, prefațatorul cărții „Fantezii lirice în nopțile cu maci albaștri” și Culiţă Ioan Ușurelu, redactor-șef al revistei „Salonul Literar“, președintele Ligii Scriitorilor din Vrancea.

În cadrul evenimentului va fi prezentată și monografia critică semnată de Cezarina Adamescu, „O floare-n deșertul lumesc – poezia / Visul morilor de vânt în poezia Marianei Rogoz Stratulat”.

Vor susține momente lirice și artistice actorul Sorin Francu, de la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia“ din Focșani și Corul de Cameră „Cantabile“, al Liceului Teoretic „Ioan Slavici“ Panciu, dirijat de profesorul Andrei Igor Manovici.

Lansarea de carte va fi urmată de festivitatea de premiere a câștigătorilor Festivalului Internațional de Creație „Vrancea Literară“, organizat de Fundatia Social-Culturală „Miorița” din Odobești, Liga Scriitorilor din Vrancea și revista  „Salonul Literar“.

„«Toamnă, castani și…maci albaștri» poate fi considerat evenimentul cultural al acestei toamne. Ne reîntâlnim cu poeziile doamnei Mariana Rogoz Stratulat, dar și cu cei mai talentați scriitori, laureați ai Festivalului Internațional de Creație «Vrancea Literară». Ne bucurăm să fim din nou gazdele celor mai reprezentativi  oameni de cultură vrânceni și din țară. Vă invit, așadar, să fim împreună la un regal de poezie, lectură și muzică, la care vor participa, cu momente lirice și artistice, actorul Sorin Francu, de la Teatrul Municipal «Maior Gh. Pastia» din Focșani, precum și Corul de Cameră «Cantabile», al Liceului Teoretic «Ioan Slavici»“, a declarat primarul Iulian Nica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.