Lansarea proiectului “Înfiinţare Centru de Diagnostic în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Panciu”

0
601

Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Panciu, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul “Înfiinţare Centru de Diagnostic în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Panciu”, cod SMIS 127079, finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 -2020.

Obiectivul general al proiectului este înfiinţarea unui Centru de Diagnostic în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Panciu, orașul Panciu, județul Vrancea.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Extinderea clădirii Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Panciu și dotarea cu aparatură medicală de specialitate. Investițiile în infrastructura sanitară, respectiv extinderea și dotarea cu aparatură medicală a clădirii ambulatoriului, aduc următoarele beneficii comunității locale: reducerea timpilor pentru diagnosticare și/sau tratament; prevenirea și depistarea timpurie a bolilor; îmbunătățirea controlului factorilor de risc comportamentali și de mediu; asigurarea unui nivel optim al stării de sănătate a locuitorilor deserviți; reducerea fenomenului de deplasare a pacienților către unitățile sanitare din alte localități și, implicit, reducerea costurilor de transport; creșterea calității vieții populației orașului Panciu și din celelalte localități deservite.
  2. Creșterea cu 30% a numărului pacienților tratați în ambulatoriul din Panciu, în 5 ani de la finalizarea proiectului. Extinderea spațiilor ambulatoriului și dotarea cu aparatură medicală de specialitate pentru imagistică, cardiologie și reumatologie, va conduce la creșterea numărului de pacienți tratați ca urmare a diversificării gamei de servicii medicale oferite, respectiv creșterea numărului de afecțiuni care pot fi identificate, precum și a gradului de acuratețe al investigațiilor medicale. Astfel că va crește numărul de pacienți ai unității sanitare, aceștia nemaifiind nevoiți să se deplaseze în alte localități pentru a beneficia de serviciile care la momentul actual nu pot fi oferite în cadrul ambulatoriului. De asemenea, persoanele din categoriile defavorizate, care nu își permit deplasarea către alte centre, vor putea fi deservite, fapt ce va conduce atât la creșterea calității vieții acestora, cât și a gradului de sănătate al populației.
  3. Reducerea cu 10%, în următorii 5 ani, a numărului de pacienți internați în spital, ca urmare a serviciilor medicale oferite în regim de ambulatoriu. Pentru bolile mai puțin grave, pot fi aplicate tratamente în ambulatoriu, fără a fi necesară internarea pacienților în spital. Astfel, se vor reduce costurile de spitalizare, respectiv cazare, hrană și tratament spitalicesc.
  4. Reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației din zone izolate sau defavorizate economic, prin diagnosticarea bolilor în stadiu incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor și ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite.
Rezultate aşteptate:
  1. Extinderea spațiilor ambulatoriului și dotarea cu aparatură medicală de specialitate pentru imagistică, cardiologie și reumatologie.
  2. Creșterea cu 30% a numărului pacienților tratați în ambulatoriul din Panciu, în 5 ani de la finalizarea proiectului.
  3. Reducerea cu 10% în următorii 5 ani a numărului de pacienți internați în spital, ca urmare a serviciilor medicale oferite în regim de ambulatoriu.

Valoarea totală a proiectului este de 10.193.789,88, din care valoarea sumei nerambursabile este de  9.989.914,09 lei și valoarea sumei co-finanțate este de 203.875,79 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 68 luni (01.07.2016 – 28.02.2022).

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul UAT Orașul Panciu, manager proiect Șerban Tarău Cosmin Ionuț, responsabil financiar Costin Mihai, telefon 0237.275.811, fax: 0237.276.137.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.