Lege pentru susţinerea familiei. Proiectul simplifică legislaţia în domeniu

0
226

O nouă lege dedicată protecţiei familiei va intra în dezbatere în Parlament, în perioada următoare. Proiectul este propus de sociologul Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii şi îşi propune să unifice prevederile legale în baza cărora se acordă acum drepturi, alocaţii, ajutoare sau alte drepturi unei familii.

Legea Familiei va conţine acele măsuri care pot veni în sprijinul familiei în ansamblu. Noul proiect armonizează actualele prevederi legale care se referă la dezvoltarea familiei şi asistenţa socială.
Noua lege îi încurajează în principal pe tineri să îşi întemeieze o familie şi să aibă copii, oferindu-le anumite programe de dezvoltare şi consiliere. În plus, ei ar putea beneficia şi de pachete de servicii.

Sunt prevederi legate de reintroducerea alocaţiilor pentru nou-născuţi, de creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor, dar şi de situaţii de abandon familial, pierderea unui părinte, boală.

Principala ţintă a unei legi a familiei este dezvoltarea clasei de mijloc, a populaţiei active, pentru a avea copii şi a-i creşte în ţară în condiţii cât mai decente.

Proiectul se referă inclusiv la situaţia persoanelor în vârstă în cadrul familiei extinse. În acest caz se propune implicarea în activităţi civice, extinderea programelor de servicii turistice tip „senior voyage”- în ţară şi străinătate, programe de training.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.