Legea care obligă menţionarea conţinutului de lapte praf pe etichetele produselor lactate a fost adoptată

0
293

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care obligă menţionarea conţinutului de lapte praf pe etichetele produselor lactate.

Proiectul care stabileşte măsuri suplimentare pentru etichetarea laptelui proaspăt şi a produselor lactate a fost adoptat cu 218 voturi „pentru” şi o abţinere, Camera Deputaţilor fiind for decizional, iar proiectul va fi trimis preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

Potrivit proiectului, laptele proaspăt de consum, dar şi produsele lactate vor avea obligatoriu etichetă pe care să fie specificat conţinutul de lapte praf.

„În comisie s-a introdus şi sintagma «lapte natural», adică lapte produs 100% din lapte brut materie primă sau menţiunea «lapte românesc» – lapte provenit 100% din fermele din România”, a declarat preşedintele Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor, liberalul Nini Săpunaru, în cadrul dezbaterilor din plen.

Potrivit proiectului, nerespectarea etichetării poate fi sancţionată de ANSVSA.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.