Liber la șampanie sau vin spumant în Ateneu. Consilierii locali focșăneni au decis cum se vor desfășura cununiile civile în instituția de cultură

0
126

Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” îi va primi de acum înainte pe toți cei care doresc să își unească destinele în interiorul instituției de cultură. Azi, consilierii locali au aprobat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea ceremoniilor ce au ca obiect oficierea de căsătorii în incinta Ateneului Popular, aproape în aceeași formă în care a fost propus acest act. Singura modificare a fost făcută la solicitarea consilierului UNPR Costel Bîrsan, căruia i s-a părut anapoda interzicerea băuturilor alcoolice, în condițiile în care se știe că românilor le cam place să ciocnească măcar un păhărel la asemenea evenimente. Consilierul Bîrsan a atras atenția că ar trebui modificat articolul 8, alineat 1 litera c, care făcea referire la interdicția servirii sau consumării băuturilor alcoolice. „Orice invitat servește o cupă de șampanie. Nu sunt adeptul consumului de alcool, să fie clar. Să facem un amendament pentru ca în acel interval să fie permisă doar servirea șampaniei”, a propus Bîrsan. Amendamentul acestuia a fost susținut de primarul Cristi Valentin Misăilă, care a remarcat că „observația domnului Bîrsan este bine-venită” și care a propus ca litera respectivă să fie completată, astfel încât cununiile civile să poată fi „udate” cu o cupă de vin spumant sau șampanie, care se poate servi în intervalul destinat oficierii căsătoriei. În forma inițială a regulamentului, servirea băuturilor alcoolice în incinta Ateneului era considerată o abatere destul de gravă de la normele impuse, astfel încât se propunea sancționarea cu amendă cuprinsă între 500 lei și 1.000 lei.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.