Liberalii nu renunță și vor ca gigacaloria să rămână 107 lei

0
129

Inițiatorii hotărârii declarată nelegală de Prefectura Vrancea nu sunt de acord cu punctul de vedere al Prefecturii și spun că vor susține în continuare ca populația să plătească 107/gigacalorie.

Ei mizează, pentru votul de miercuri, din ședința Consiliului Local, pe faptul că avizul Prefecturii are un rol pur consultativ. În plus, liberalii susțin că hotărârea a produs deja efecte:

“PNL va susține în continuare prețul de 107 lei per gigacalorie Consilierii municipali ai Partidului Național Liberal au avut și au în vedere un preț mai mic al gigacaloriei (107 lei), astfel încât focșănenii să plătească mai puțin pentru căldura furnizată de ENET. De aceea PNL a inițiat în Consiliul Local proiectul privind scăderea prețului la agentul termic, proiect care a produs efecte, în sensul că s-a redus valoarea facturilor ENET. Avizul de nelegalitate dat de Instituția Prefectului este consultativ, iar consilierii PNL vor susține în ședința ordinară din 14 februarie menținerea prețului de 107 lei per gigacalorie, la un nivel suportabil pentru cetățenii racordați la ENET. Investițiile cu fonduri europene făcute în ENET trebuie să fie în avantajul clienților sistemului centralizat, în sensul menținerii facturilor la un nivel suportabil. Nu este posibil ca într-o lună de iarnă facturile la căldură să aibă valori foarte mari, de 600 – 700 lei pentru un apartament”, transmite PNL Vrancea printr-un comunicat de presă.

Deși liberalii spun că hotărârea a produs efecte, ei sunt contraziși de conducrea ENET. Contactat telefonic, directorul ENET Focșani, Manole Merchea, susține că hotărârea nu i-a fost transmisă de către Consiliul Local, iar abonații au plătit pentru căldură ca și până acum. Toți clienții persoane fizice racordați la ENET au plătit, în ultimele luni, un tarif de 266 de lei, cu TVA inclus/gigacalorie.

Cel mai probabil, această situație a venit ca urmare a politicii municipalității, aplicată de mai mulți ani, care nu a pus în aplicare unele hotărâri ale Consiliului Local considerate “sensibile” decât după ce Prefectura și-a exprimat punctul de vedere cu privire la legalitatea actului normativ.

CITEȘTE ȘI: Gigacaloria liberalilor, NELEGALĂ! Prefectul cere revocarea Hotărârii din CL Focșani

CITEȘTE ȘI: De ce nu a dat Prefectura aviz de legalitate hotărârii care stabilea un nou tarif pentru gigacalorie

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here