Lista lunga a demnitarilor romani certati cu legea

0
198

inchisoare-penitenciar

România are o listă lungă cu demnitari care au avut sau au probleme cu legea. Nu mai puțin de 31 de miniștri au ajuns să fie anchetați în ultimii ani pentru diverse infracțiuni, cele mai multe legate de corupție, un ultim caz fiind cel al fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, acuzat de trafic de influenţă, faptă comisă în perioada în care era primar al oraşului Slatina. Printre cele mai răsunătoare cazuri se numără cel al lui Adrian Năstase, premier în perioada 2000-2004. Acesta a fost condamnat în 2012 în dosarul Trofeul Calităţii şi în 2014 în dosarul Zambaccian.

La închisoare a ajuns și fostul ministru al Dezvoltării, în guvernul PDL, Elena Udrea, dar și alți și alți miniștri pe care puterea și setea de bani i-au orbit și i-au aruncat, cu faptele comise, în afara legii.

Conform unei statistici realizate de specialiştii „Alianţei pentru o Românie curată” cei mai mulţi miniştri corupţi sunt de la PSD, urmaţi de cei de la PNL şi de la PDL. Guvernele cu cei mai mulţi miniştri condamnaţi ori aflaţi sub urmărire penală sunt cele conduse de Călin Popescu-Tăriceanu şi de Adrian Năstase cu câte 9 membri în timp ce i Guvernul Ponta numără 5 miniștri certați cu legea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.