Lista țărilor din care ne putem întoarce fără a intra în izolare

0
481

Modificări de ultimă oră vizavi de măsura izolării obligatorii. Comitetul Național pentru Situații de Urgență dă “liber” pentru cetățenii care sosesc din 17 state, astfel că nu vor fi obligați să intre în izolare. Decizia a fost luată azi, în cadrul unei ședințe, statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, fiind Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

“Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

Totodată, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare.

Măsurile aprobate se aplică începând cu data de 15.06.2020, ora 00:00”, se arată într-un comunicat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here