LIVE: Declarația momentului! România trece la „scenariul 4” | Ce măsuri vor lua autoritățile

0
1048
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat vor susține, duminică, 29 martie, începând cu ora 21:00 o declarație de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Declarația va fi transmisă LIVE pe www.jurnaldevrancea.ro.

În România au fost confirmate 1.760 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Cu o medie de îmbolnăviri de 200 de cazuri pe zi, trecerea la „scenariul 4” de luptă împotriva coronavirusului este inevitabilă. În acest scenariu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat sâmbătă seară, că pacienţii cu simptome uşoare vor fi trataţi acasă. La spital vor fi transportați doar bolnavii cu simptome moderat-severe, care vor fi duşi la secţiile de boli infecţioase și cei cu forme critice de boală, care vor fi spitalizați în secțiile de terapie intensive. Tătaru a adăugat că în acest scenariu 4, personalul medical infectat cu coronavirus, dar fără a avea simptome, va trata pacienţii spitalizaţi. Cele 36 de spitale suport cu 8.000 de paturi vor primi şi ele pacienţi infectaţi.

Printre altele, „scenariul 4” prevede și închiderea graduală a granițelor și izolarea forțată la domiciliu inclusiv a persoanelor care nu sunt suspecte de infectare cu Covid-19. În acest context, este probabil ca în textul următoarei Ordonanțe Militare să se prevadă și ca persoanele trecute de 65 de ani, dar și cele cu boli asociate să nu mai aibă voie să părăsească locuințele.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.