VIDEO – A 3-a seară de PROTESTE la Focșani

1
386

Textul integral al petiției care urmează să ajungă la autoritățile din județul Vrancea:

Urmare a tragicului eveniment din Bucuresti,Club Colectiv,soldat cu moartea a 32 de tineri nevinovati. Noi ,membrii societatii civile,tineri si varstnici,adunati in Piata Unirii din Focsani spunem:

STOP CORUPȚIEI!

CORUPȚIA UCIDE!

OPRIȚI DEZASTRUL DIN ROMÂNIA!

Noi, cei peste 1000 de protestatari prin reprezentantii nostrii inaintam

(In att):       Presedintelui Romaniei, Primului Ministru Interimar, Prefectului Judetului Vrancea urmatoarea petitie prin care cerem:

 1.Comunicarea publica si de urgenta de catre Primul Ministru Interimar, a datelor reale privind situatia economica si bugetara a Romaniei la predarea mandatului lui Victor Ponta.

2.Suspendarea din functie a Presedintelui Consiliului Judetean  Marian Oprisan pana la solutionarea dosarului de abuz in serviciu.

3.Numirea unui Guvern de Tehnocrati pana la urmatoarele alegeri si depunerea garantiilor de:

a)Modificarea legii partidelor politice si finantarea campanilor electorale.

b)Alegerea primarilor din doua tururi de scrutin.

c)Parlament bicameral cu un numar de maxim 300 de alesi.

d)Modificarea legii electorale si inlaturarea barierelor legislative pentru partidele mici,locale si regionale pentru o mai buna reprezentativitate.

4.Anularea imunitatii pentru parlamentari si membrii ai Guvernului.

5.Retragerea mandatului Avocatului Poporului.

6.Depolitizarea tuturor institutiilor statului si desfiintarea Consiliului National al Audiovizualului.

7.Confiscarea EXTINSA a averilor dobandite ilicit.

8.Confiscarea si recuperarea de urgenta a prejudiciilor aduse statului de catre persoanele condamnate prin sentinte definitive.

9.Limitarea prin lege a numarului de Ordonante de Urgenta ale GUVERNULUI.

  1. BISERICA:

a)Stoparea finantarii si impozitarea tuturor activitatilor (economice) prin instituirea unui drept de proprietate REAL al mirenilor in raport cu bisericile lor.

b)Constituirea unui Grup de Reflectie pentru innoirea si adaptarea BISERICII IN CONTEMPORAN.

11.Limitarea numarului de mandate a PARLAMENTARILOR la maximum doua.

12.Reducerea privilegiilor pentru demnitari si  salariilor acestora la MINIMUL PE ECONOMIE!!!!

Adoptat, astazi 06.11.2015 ,la Focsani in cadrul manifestarilor publice de protest.

 

 

 

UPDATE 20:28 – După ce au ținut un moment de reculegere, cei aproximativ 200 de protestatari au pornit într-un marș pe Bulevardele din Focșani. Ca traseu, a fost ales B-dul Unirii, Strada 1 Decembrie, b-dul Brăilei, Str. Cuza Vodă, B-dul Republicii, B-dul Unirii.

mars-focsani-ziua-3

UPDATE 20:25 – Nici o autoritate nu se va prezenta în fața protestatarilor în această seara.

Motivul: cererea trebuie înregistrată.

PROTESTE3

UPDATE 20:22 – În urmă cu puțin timp s-a citit lista de doleanțe în fața mulțimii. Printre cerințele protestatarilor s-a numărat: demisia, până la rezolvarea definitivă în instanță, a dosarului de corupție al președintelui CJ Vrancea, limitarea numărului de parlamentari de la 600 la 300, și confiscarea averilor făcute ilegal.

proteste-lista

UPDATE 20:05 – Câteva persoane din Piața Unirii au venit la unul dintre reprezentanții Jandarmeriei cu o listă de doleanțe. Aceștia doresc să discute cu cineva din aparatul administrativ.

UPDATE 19:48 – Aproximativ 100 de protestatari s-au adunat în Piața Unirii din Focșani în cea de-a treia zi de proteste la Focșani.

Se strigă: “Colectiv”, “Să vină prefectul!”, și “Jos Corupția”. Jandarmii care asigură ordinea în zonă au renunțat la legitimarea celor prezenți, așa cum s-a întâmplat cu o seară în urmă.

protest-ziua-3

Focșănenii sunt așteptați vineri, începând cu ora 20:00 să protesteze pentru a 3-a seară consecutiv în centrul Focșaniului.  În mediul online, focșănenii au anunțat o participare masivă la protestul din această seară, îndreptat în special către autoritățile locale care au probleme cu legea.

La Focșani este cea de-a 3-a seară de proteste. În primele două seri în centrul orașului s-au strâns aproximativ 1.600 de persoane.

Jurnal de Vrancea va ține pasul cu evenimentul din această seară pentru a vă informa în timp real.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. ”a)Stoparea finantarii si impozitarea tuturor activitatilor (economice) prin instituirea unui drept de proprietate REAL al mirenilor in raport cu bisericile lor.

    b)Constituirea unui Grup de Reflectie pentru innoirea si adaptarea BISERICII IN CONTEMPORAN.”. Bai mascaricilor cine sunteți voi să puneți Biserica Ortodoxă între paranteze????
    ”Biserica Ortodoxă este mama neamului românesc!” – Mihai Eminescu. Dacă voi vreți s-o comentați pe mama neamului ăstuia, v-aș ruga să începți cu mamele voastre și o să vedeți că aveți mai mulți tați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.