LIVE TEXT: Start conferinței de alegeri a PSD Vrancea. Lucrările, întârziate din cauza președintelui Marian Oprișan

0
305

conferinta alegeri psd vrancea - LIVE TEXT: Start conferinței de alegeri a PSD Vrancea. Lucrările, întârziate din cauza președintelui Marian Oprișan

17:00- Conferința de alegeri a PSD Vrancea s-a încheiat. Dupa luările de cuvânt ale parlamentarilor județului, au fost supuse la vot două rezoluții. Prima dintre ele se referă la candidatura lui Marian Oprișan la Congresul PSD ce va avea loc luna viitoare iar cea de-a doua pentru susținerea lui Liviu Dragnea pentru presedintia partidului.

La finalul conferinței județene, Marian Oprișan a vrut să aducă la cunoștința auditoriului mesajul “fratelui” Miron Mitrea, pe care l-a numit cel mai bun ministru al Transporturilor și căruia i-a ținut rezervat un scaun lângă el, un scaun ce a rămas gol pe toată durata ședinței.

Conferința s-a încheiat după două ore și jumătate de dezbateri liniștite, fără tensiuni, schimburi de replici ori alte probleme. 

La finalul scrutinului, social democrații au ținut un moment de reculegere în memoria vicepreședintelui Consiliului Județean, Mircea Diaconu.

16:00- Alegerea membrilor Biroului Județean al PSD s-a încheiat. Urmează discursurile parlamentarilor PSD de Vrancea. Rând pe rând, vor urca la pupitru Angel Tîlvăr, senatorul Cristian Dumitrescu, senatorul Petru Filip, deputatul Ciprian Nica si deputatul Victor Roman.

15:30- “Voi pleca dar numai atunci când îmi vor spune vrâncenii să plec”, a declarat Marian Oprișan în fața celor circa 500 de social democrați prezenți marți la alegerile pentru desemnarea celor ce vor face parte din structurile de conducere ale filialei județene.

“Dacă voi nu mă vreți… eu vă vreau! Vă vreau pentru că suntem singura forța politică ce a făcut din Vrancea un județ respectabil”, a mai spus în discursul său, Oprișan.

“PDL și PNL nu au făcut nimic pentru județul Vrancea. Au fost la putere din 2004 până în 2012. Vreau să-i mulțumesc primarului Decebal Bacinschi și aleșilor locali. La data alegerilor, în iunie 2016, municipiul  Focșani va trebui să arate boboc.

Până acum în Focșani au fost investite peste 150 milioane  de euro, când am venit în anul 2000 , Focșaniul avea apă cu programși acum are cea mai performantă stație de epurare din România. Închei prin a vă spune că suntem prima administrație județeană din România care ne-am ocupat ca Guvernul României sa finalizeze trecerea inspre Carpați,  din 1989″, a conchis Marian Oprișan.

EL și-a încheiat discursul în aplauzele social democraților prezenți la conferință. Urmează momentul alegerii Biroului Permanent Județean.

15:20 – Presedintele ales al PSD Vrancea, Marian Oprișan, tine un discurs despre guvernarile anterioare, dar si despre guvernul actual condus de Victor Ponta.

În același discurs, Oprișan a făcut referire și la Dosarul “Căprioara” în care este judecat pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals
“O dată pe lună merg la Tribunal pentru că nici o faptă buna nu rămâne nepesepsită. Am vrut să facem ceva pentru vrânceni și am fost chemat în Tribunal. Am devenit ardelean de câte ori am mers la justitța din Cluj”.

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Alături de el, în dosar au mai fost inculpaţi vicepreşedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.

Procurorii au susţinut că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului unor firme neeligibile.

Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la “Căprioara” şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila “Rucăr” şi “Hanul dintre Vii”, situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

În 2006, când Oprişan a fost deferit justiţiei, DNA spunea că Judecătoria Focşani este cea competentă pentru a soluţiona cauza. În 14 noiembrie 2007 însă, magistraţii de la Judecătoria Focşani au dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, pentru refacerea urmăririi penale.

În februarie 2008, dosarul lui Marian Oprişan a ajuns în faţa judecătorilor de la Tribunalul Vrancea. O lună mai târziu, procesul a fost mutat la Tribunalul Cluj, după ce instanţa supremă a admis strămutarea acestuia.

Atunci, strămutarea a fost cerută de către procurori, care au susţinut că Oprişan ar fi oferit locuinţe unor judecători din zonă şi că popularitatea acestuia ar putea afecta judecata imparţială a magistraţilor.

În februarie 2015, Marian Oprişan a fost achitat de magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca, însă sentinţa a fost atacată de DNA, astfel că în luna mai a avut loc primul termen iar procesul continuă încă.

15:15- Marian Oprișan va conduce frâiele organizației județene a PSD Vrancea pentru încă un mandat.
El a fost ales în fruntea filialei cu unanimitate de voturi. Marian Oprișan este și președintele Consiliului Județean Vrancea și vicepreședinte al PSD la nivel central.

Conferința de alegeri a echipei care va conduce în următorul mandat destinele organizației județene a PSD Vrancea a început marți după amiază, cu o întârziere de jumătate de oră.

Programată pentru ora 14.00, ședința a început mai târziu pentru că în sală nu era prezent pionul principal din ecuație, în speță Marian Oprișan, președinte al PSD Vrancea.

Ajuns la conferință cu o întârziere ce a depășit cu mult sfertul academic, Marian Oprișan și-a cerut scuze în fața a circa 500 de social democrați din toate colțurile județului, motivând întârzierea prin faptul că abia a venit de la New York iar diferența de fus orar îi pune probleme de adaptare.

Odată lămurite lucrurile și cu Marian Oprișan în sala cinematografului Balada din Focșani, ședința a început pe acordurile piesei Thunder a trupei ACDC, după care a fost intonat imnul României.

Toti parlamentarii PSD de Vrancea sunt prezenți la conferința de alegeri însă marele absent este primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi.

Revenim cu detalii!

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here