Îndrăznește să fii informat!

sâmbătă, 18 ianuarie 2025

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
    spot_imgspot_img
    AcasăActualitateLiviu Dragnea, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului

    Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului

    Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului. Decizia este definitivă. Dragnea a fost acuzat, în dosarul Referendumului, de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite. Procurorii DNA au cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pedeapsă cu executare pentru preşedintele PSD Liviu Dragnea, pedeapsa minimă solicitată de DNA fiind între trei şi cinci ani de închisoare. În cererea procurorilor se arată că liderul PSD ar fi tratat alegătorii ca pe nişte obiecte, iar neprezentarea la vot a fost văzută ca „un moft, nu ca un drept”.
    În primă instanţă, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-au condamnat, în 15 mai 2015, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, „cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.
    Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării. Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului. Decizia este definitivă.
    Dragnea a fost acuzat, în dosarul Referendumului, de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite. Procurorii DNA au cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pedeapsă cu executare pentru preşedintele PSD Liviu Dragnea, pedeapsa minimă solicitată de DNA fiind între trei şi cinci ani de închisoare. În cererea procurorilor se arată că liderul PSD ar fi tratat alegătorii ca pe nişte obiecte, iar neprezentarea la vot a fost văzută ca „un moft, nu ca un drept”. În primă instanţă, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-au condamnat, în 15 mai 2015, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
    Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, „cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.
    Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.
    spot_imgspot_img
    HAI PROMOHAI PROMO

    ARTICOLE SIMILARE

    Iarna reducerilor la Aurora Multimarket – Economisește până la -60%!

    Între 16 și 31 ianuarie, te așteptăm cu reduceri spectaculoase de până la -60%...

    ANUNȚ IMPORTANT făcut de POLARIS, societatea care colectează gunoiul din Focșani și alte localități din județul Vrancea

    Anunț IMPORTANT! SC POLARIS M.HOLDING SRL, în calitate de operator de salubritate în județul Vrancea,...

    La 69 de ani, a căzut de pe trotineta electrică și a ajuns la spital

    Un bărbat de 69 de ani a vrut să demonstreze că sportul cu trotineta...

    FOTO Prunele uscate pe lojniță în Vizantea Livezi, vedete la o expoziție de produse tradiționale în Germania

    Între 17 și 26 ianuarie 2025, în Germania are loc evenimentul „Săptămâna Verde 2025”...

    ARTICOLE POPULARE

    Descoperire impresionantă în Dumitrești, Vrancea: un topor celtic de 3.000 de ani, găsit cu ajutorul unui detector de metale

    Profesorul Marian Găloiu, pasionat de istorie și arheologie, a realizat recent o descoperire remarcabilă...

    Sens giratoriu din Tecuci, făcut praf cu regularitate de șoferii neatenți

    Se pare că sensul giratoriu amplasat pe DN 24, km 23+750, pe raza orașului...

    Furnizarea apei potabile va fi sistată marți (14 ianuarie) pe două artere din Focșani

    Compania de Utilități Publice (CUP) anunță că marți, 14 ianuarie, alimentarea cu apă va...
    × Trimite știrea ta!