În loc să dea, și-au luat țeapă! Tentative eșuate de înșelăciune prin metoda „Accidentul”

0
469
Poliția Municipiului Focșani a înregistrat, într-o singură zi, 4 sesizări venite de la tot atâtea femei de vârsta a treia, care au reclamat că persoane necunoscute au încercat să le înșele prin metoda „Accidentul”.

Două femei de 75 de ani, una de 70 și o alta de 62 de ani ar fi fost victime sigure dacă nu-și dădeau seama că au de-a face cu o înșelătorie. Persoanele de la capătul celălalt al firului s-au străduit din răsputeri să plătească pentru a-și salva o presupusă rudă care a comis un accident rutier. Focșănencele nu au picat în capcană și au reclamat tentativele de înșelăciune la poliție. În toate cele 4 cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale. Iată ce sfaturi au polițiștii pentru cetățeni, pentru a nu deveni victime ale unor escroci: Nu dați curs solicitărilor primite prin telefon de la persoane necunoscute, care invocă diferite calități(avocați, procurori, etc.), descriindu-vă evenimente rutiere tragice în care sunt implicaţi membri ai familiei dumneavoastră.

Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor” care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica informaţiile, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin. Oricine poate fi implicat într-un accident de circulatie, dar într-un moment critic, singura urgențã este cea medicalã, nicidecum aspectul financiar.

Atât victima, cât si autorul unui accident rutier nu au nevoie de bani ca sã primeascã îngrijiri medicale de urgentã. În cazul în care primiți un astfel de telefon, anunțați imediat Poliția prin apelarea 112, așteptați recomandãri din partea unui polițist si respectați-le întocmai!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here