Loteria bonurilor fiscale ar putea avea doar 100 de câștigători

0
145

eugen teodorovici - Loteria bonurilor fiscale ar putea avea doar 100 de câștigători

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vine cu o nouă soluție pentru a face atractivă Loteria bonurilor fiscale. După ce la prima ediție, premiile au ajuns să fie sub 100 de lei , întrucât mii și mii de câștigători, reprezentantul Guvernului regândește concursul menit a reduce evaziunea fiscală. Astfel, o soluţie pentru ca premiile la Loteria bonurilor fiscale să fie mai valoroase este ca, pentru toate bonurile câştigătoare aferente unei zile, să fie selectaţi doar 100 de câştigători, astfel încât suma primită să fie consistentă, iar solicitarea bonului să fie stimulată.

“Este o soluţie, şi anume aceea ca să se păstreze aceeaşi abordare de a se extrage luna, ziua respectivă, bonurile fiscale din acea zi, eventual fără niciun fel de valoare – că ideea e să stimulezi solicitarea bonului fiscal, nu neapărat valoarea acestuia – iar din acele bonuri, din acea perioadă, să se facă o nouă extragere, să spunem o sută de câştigători, la care să se împartă acel premiu de un milion de lei, astfel încât câştigurile să fie unele consistente”, a declarat ministrul Finanţelor. Teodorovici a precizat că ministerul de resort va definitiva noua modalitate de desfăşurare a acestei loterii.

Pentru prima loteria a bonurilor fiscale, organizată a doua zi de Paşte, au fost deocamdată depuse peste 15.000 de cereri de revendicare a premiilor, bugetul total aferent acestei extrageri, de un milion lei, urmând să fie împărţit, conform procedurii actuale, la numărul total de câştigători. În aceste condiţii, valoarea premiului pentru fiecare bon câştigător se ridică, la acest moment, la 66 lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.