LOTERIA FISCALĂ, la finalul înscrierilor: Câţi români au câştigat şi care este valoarea premiului

0
221

bonuri fiscale loterie - LOTERIA FISCALĂ, la finalul înscrierilor: Câţi români au câştigat şi care este valoarea premiului

Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, organizată pe 13 aprilie, a atras 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Braşov, iar la polul opus s-au situat judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov.

Dacă toate bonurile ar fi validate, câştigul la loterie ar fi de 54,9 lei.

Astfel, în Bucureşti au fost depuse 2.348 de cereri de către persoanele care au avut bonuri fiscale emise pe 7 februarie, cu valori între 6 lei şi 6,99 lei, la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj s-au înregistrat 1.025 de cereri, în Braşov au fost depuse 888 de cereri, la Iaşi – 767 cereri, Hunedoara – 709 cereri şi în Constanţa – 684 cereri. Cele mai puţine solicitări de revendicare a premiului la loterie au fost primite de administraţiile ANAF din Giurgiu (105), Călăraşi (113), Ilfov (150), Mehedinţi (154) şi Harghita (170).

După încheierea primei etape a extragerii din 13 aprilie, de revendicare a premiilor, urmează ca ANAF să verifice bonurile fiscale depuse de solicitanţi, precum şi firmele care le-au emis. Comercianţii trebuie să aibă înregistrat şi în contabilitate bonul fiscal respectiv, altfel bonul va fi invalidat, iar firma amendată. Premiul total, de un milion de lei, va fi împărţit egal la numărul câştigătorilor validaţi de către inspectorii fiscali. Lista câştigătorilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor, iar plata premiilor se va efectua în maxim 60 de zile de la încheierea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, respectiv până la 13 iulie.

Ordonanţa privind Loteria bonurilor fiscale prevede că prima extragere lunară va fi organizată în luna iulie, la care vor participa bonurile emise în iunie.

“În luna iunie 2015 va fi organizată o nouă extragere ocazională, pentru bonurile fiscale emise în lunile aprilie şi mai 2015. Precizăm că în luna mai nu a fost programată nicio extragere”, a comunicat Ministerul Finanţelor Publice.

Finanţele intenţionează să modifice modalitatea de organizare şi selecţie a câştigătorilor la loterie pentru a asigura premii mai consistente celor care au bonuri câştigătoare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.