Lucrările pe carosabil vor fi semnalizate, pe timp de noapte, cu lumină intrermitentă galbenă

0
511

Preşedintele Iohannis a promulgat legea care prin care s-a cerut modificarea articolului 33 din Codul Rutier cu privire la Semnalizarea Rutieră şi astfel, lucrările la partea carosabilă vor fi semnalizate cu lumini intermitente de culoare galbenă.

Noua prevedere legislativă a intrat în vigoare vineri, prin publicarea în Monitorul Oficial 369/2016 a decretului prezidenţial prin care s-a promulgat legea de modificare a articolului 33 din ordonanţa de 195/2002 (Codul Rutier).

„Semnalizarea lucrărilor care se execută pe drumurile publice este obligatorie. Aceasta este însoţită, pe timpul nopţii, de lămpi cu lumină galbenă intermitentă, sau în cascadă şi se efectuează de către executantul lucrărilor, cu acordul poliţiei rutiere, astfel încât să asigure deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, conform reglementărilor în vigoare”, este noua formă a articolului 33 din Codul Rutier.

Modificările au fost adoptate de Parlament după moartea agentului principal Bogdan Gigină, cel care însoţea coloana oficială a fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.