Ludovic Orban: „Astăzi vom emite o Ordonanță de Urgență pentru starea de alertă” | Premierul va fi șeful Comitetului Special pentru Situații de Urgență

0
388

Premierul Orban a anunțat, în debutul ședinței de Guvern, că astăzi va fi declarată starea de alertă. Ludovic Orban a precizat că în ședința de astăzi va fi adoptată o Ordonanță de Urgență prin care se numește șef al Comitetului Special pentru Situații de Urgență. Acesta a mai spus că declararea stării de alertă va fi făcută în baza OUG 21 și nu în baza legii adoptate ieri de Parlament, care va intra în vigoare abia la începutul săptămânii viitoare. Prin ordonanța care va fi emisă în cursul zilei de astăzivor fi instituite mai multe măsuri care vor fi aduse la cunoștința publicului după ședința de Guvern. „Astăzi CNSSU va declara starea de alertă în cadrul situației de urgență provocate de coronavirus. Tot astăzi CNSSU va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Acestea vor avea caracter de obligativitatea și ele vor fi stabilite în baza OUG 21 care stabilește starea de alertă. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a putea să facem față provocării generate de această epidemie. Toate măsurile necesare vor fi adoptate de CNSSSU și vă solicit miniștrilor să emiteți normle de sănătate și securitate a muncii care trebuie respectate în toate activitățile”, a spus Ludovic Orban în debutul ședinței. Premierul a mai declarat că noile reguli impuse fac referire la circulația în mijloacele de transport, la funcționarea hotelurilor, a frizeriilor, dar și pentru alte activități pentru care se ridică restricțiile.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.