Ludovic Orban, atac dur la președintele Iohannis: „A luat-o razna complet! Mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere”

0
680
O nouă ieșire dură la adresa lui Klaus Iohannis a fostului preşedinte al PNL Ludovic Orban. După ce a părăsit grupul parlamentar al PNL, fiind urmat și de alți liberali, Ludovic Orban îl critică din nou în termeni duri pe președintele Iohannis, despre care spune că ”a luat-o razna complet” și ”se comportă ca un turist străin care se află în România”. În opinia sa, actuala criză politică are o singură rezolvare: dizolvarea Parlamentuluiși alegeri anticipate. O altă soluție de a încheia degringolada politică ar fi suspendarea preşedintelui. „Trăim în România, o ţară frumoasă cu oameni frumoşi, doar că avem un preşedinte care a luat-o razna complet, care parcă a uitat că este preşedintele României şi se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-şi complet obligaţiile pe care le are faţă de cetăţenii români şi acţionând împotriva intereselor României, în mod evident”, a afirmat Ludovic Orban duminică seară, la Realitatea Plus. În opinia sa, președintele are mari șanse să nu-și termine al doilea mandat. „Preşedintele Iohannis are un comportament care nu mai are nicio legătură cu comportamentul pe care l-a avut atât timp cât noi am fost în parteneriat. Cred că nu-şi termină mandatul, vă spun sincer”, a mai afirmat Orban. Întrebat dacă crede în varianta suspendării preşedintelui, Orban a răspuns: „Cu siguranţă”. Ludovic Orban a mai spus că Guvernul Ciucă se îndreaptă către un eșec previzibil la votul în Parlament, un bun prilej de a fi declașate alegerile anticipate. „Previzibilul eşec în Parlament al Guvernului Ciucă va crea condiţiile constituţionale pentru declanşarea anticipatelor. Dacă preşedintele Iohannis nu dizolvă Parlamentul în conformitate cu prevederile constituţionale, există două posibilităţi: prima posibilitate e declanşarea unui conflict juridic de natură constituţională care să clarifice dispoziţiile constituţionale cu privire la dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegerile anticipate”. O altă variantă, conform lui Orban, ar fi suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis. „Ştim foarte clar că suspendarea duce la referendum şi dacă se iniţiază suspendarea, ea trebuie să ducă la demitere şi aici eu vă spun cu extrem de mare seriozitate şi responsabilitate: având o parte de răspundere pentru realegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte în 2019, deşi atunci era cu totul şi cu totul altceva şi nimic nu indica că ar putea să ajungă într-o asemenea spirală a nebuniei şi a ruperii complete de realitate şi de interesele românilor, mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere”, a mai afirmat Ludovic Orban.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.