Ludovic Orban, la Focșani: “Nu cedez! Îmi doresc un PNL care să fie în slujba românilor!”

0
1129

Discurs mobilizator al președintelui PNL, Ludovic Orban, în cadrul Conferinței Județene a PNL Vrancea. Prezent alături de mai mulți parlamentari la alegerile interne din filiala județeană, Ludovic Orban a spus că, de-a lungul timpului, a găsit în filiala vrânceană susținere. Orban a vorbit și despre episodul rușinos la care a fost supus Partidul Național Liberal, în anul 2017, de la Mausoleul de la Mărășești.

“E o adevărată bucurie să fim astăzi împreună. Întodeauna vin cu mare plăcere în Vrancea. Aici am prieteni adevărați, oameni cu caracter și chiar mă simt ca acasă. Bat drumul Vrancei de foarte mult timp, de prin 1994, timp în care am călcat cu piciorul în foarte multe localități din județ. Nu uit că dumneavoastră ați fost prima filială care a decis susținerea candidaturii mele pentru funcția de președinte al PNL în 2017, atunci când foarte puțină lume îmi dădea o șansa. (…) Faptul că ați câștigat alegerile locale a fost o mare bucurie pentru mine. Ați eliberat județul de sărăcie și supunere. Oprișan a produs o mare umilință PNL pe care nu am putut să o iert. La Centenar, baronul nu a dat voie Partidului Național Liberal să depună o coroană de flori la căpătâiul soldaților căzuți în război. A fost o umilință produsă de un neisprăvit care a crezut că poate să-și bată joc de toată istoria Partidului Național Liberal”, a spus Ludovic Orban.

Filiala vrânceană a PNL Vrancea a fost printre primele din țară care și-au declarat susținerea pentru Ludovic Orban în bătălia pentru președinția PNL. În discursul său de la Focșani, Orban a vorbit și despre lupta din interiorul partidului. Acesta a spus că sunt foarte mulți care au și-au declarat susținerea pentru actualul premier Florin Cîțu, însă în realitate, nu îl consideră un președinte capabil.

“Nu m-am așteptat ca Florin Cîțu să candideze la președinția Partidului Național Liberal. La fel cum nu m-am așteptat ca oameni care au fost în conducerea partidului, să-și pună cununa de lauri a victoriei pe cap și să spună că președintele nu mai e bun. Știm foarte bine că mulți dintre cei care îl susțin pe Florin Cîțu, de fapt nu îl considera capabil să conducă partidul. Noi trebuie să rămânem în ochii opiniei publice așa cum ne-au perceput cetățenii, liberalii sunt oamenii de cuvânt, oameni care nu-și schimbă opiniile de la o zi la alta și liberalii sunt oameni care acționează în baza unor principii și a unor opinii bine fundamentate. (…) Nu cedez! Indiferent câți vor fi în jurul meu voi da bătălia până la capăt, voi da bătălia pentru PNL, voi da bătălia pentru România! Îmi doresc un PNL care să fie în slujba românilor, care să nu trădeze interesele fundamentale ale țării în care trăim”, a mai spus președintele PNL, Ludovic Orban.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.