Ludovic Orban: “Mai multe localități monitorizate în vederea carantinării”

0
551

Premierul Ludivic Orban se arată îngrijorat de actuala situație provocată de pandemia de coronavirus. Marți au fost doborâte noi recorduri negative după ce Grupul de Comunicare Strategică a raportat cel mai mare număr de îmbolnăviri (994 cazuri noi), un număr foarte mare de decese (36 noi decese), dar și un număr mare al bolnavilor aflați în stare gravă (297 pacienți în stare gravă), la terapie intensivă. În acest context, premierul Ludovic Orban a transmis Direcțiilor de Sănătate Publică că trebuie să-i identifice pe cei 4.500 de români care au ieșit din spitale sau au refuzat internarea în ultimele săptămâni. De asemenea, șeful Executivului a mai spus că numărul controalelor ar trebui să crească și că în zonele în care se înregistrează mai mult de 3 cazuri la o mie de locuitori, s-ar putea aplica măsuri de carantinare.

„Cu siguranță, odată cu intrarea în vigoare a legii, există această posibilitate, de a dispune carantina zonală pentru comunități locale sau pentru zone, în cazul în care este o răspândire a virusului semnificativă, care nu este focar. Nu are nicio legătură cu marea și cu muntele. Este vorba doar de localitate. De exemplu, de un sat sau de un cartier sau o localitate, o comună sau un oraș, unde există o răspândire a virusului, un număr de cazuri care depășește minim trei cazuri la 1.000 de locuitori. Atunci se poate dispune carantinarea zonală și se pot dispune măsuri restrictive”, a spus Ludovic Orban, citat de jurnaliștii EuropaFm. În județe precum Argeș, Brașov, Galați, Dâmbovița și municipiul București, numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut îngrijorător în ultima vreme. Au fost județele cu evoluții negative în ultimele zile.

„Încă nu este demarată procedura pentru carantinare a niciunei comunități, dar sunt, în Argeș, de exemplu, trei localități sub evaluare și în cazul în care continua răspândirea virusului se poate dispune suspendarea. În Brașov sunt trei sau patru localități. Se face o evaluare pe localități. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură”, a spus premierul, conform sursei citate. La acest moment, județul Vrancea se află pe locul 3 în topul județelor, cu o medie de 4,11 la mia de locuitori. Conform raportărilor de marți, în Vrancea 1.400 de persoane s-au îmbolnăvit de la începutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.