M. Oprișan: Ponta trebuia să demisioneze demult. PSD trebuia să fie în opoziție

0
275

Conducerera centrală a Partidului Social Democrat se reunește astăzi, pentru prima dată de când Victor Ponta este plecat în Turcia și se anunță a fi o ședință cu scântei. Relația dintre social-democrați și UNPR s-a răcit vizibil în ultima perioadă. După ce parlamentarii lui Gabriel Oprea au anunțat că îl susțin pe Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, social-democrații s-au simțit trădați de partenerii de coaliție. Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, este una dintre vocile care „pune sare” pe rană și crește tensiunea în interiorul partidului după ce, în cursul zilei de duminică, Oprișan a declarat public că Victor Ponta trebuia să demisioneze demult, și PSD să intre în opoziție.

„Trebuia să-i predăm guvernarea lui Klaus Iohannis de la 1 iunie. Iohannis nu a făcut altceva decât ce a făcut și Traian Băsescu. PSD și Victor Ponta trebuie să facă o analiză și să vadă dacă mai rămâne la guvernare. Comitetul Executiv al PSD poate lua decizia de a ieși de la guvernare”, a declarat Marian Oprișan.

Nu este primul atac al vicepreședintelui PSD la adresa premierului Victor Ponta. Aflat la sediul PSD, Oprișan a declarat că el s-ar fi întors mai repede în ţară după operaţie dacă ar fi fost în locul liderului PSD.

„Am vorbit cu Victor Ponta. Sigur, Victor Ponta are perfectă dreptate în acest moment. Dacă eu aş fi fost prim-ministru, m-aş fi întors imediat. Mi-aş fi riscat piciorul. Victor Ponta nu vrea să-şi riste sănătatea din acest punct de vedere şi are dreptate. Şi eu ţin la piciorul lui, ştiţi foarte bine că mi-e drag din acest punct de vedere. Puterea PSD stă în suma liderilor de valoare, de la nivel local şi central”, a spus Oprişan, luni, aflat la sediul PSD, citat de Mediafax.

Declarațiile lui Marian Oprișan din ultima perioadă, arată o apropiere discretă față de partidul condus de Gabriel Oprea. Încă de la începutul lunii martie (Vezi AICI), Jurnal de Vrancea semnala faptul că, liderul PSD din Vrancea va părăsi partidul care l-a consacrat, în favoarea structurii politice condusă de generalul Oprea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.