Magistrații din BEJ au decis: Oprișan nu are voie să folosească pagina Consiliului Județean Vrancea pentru a-și face campanie!

0
886

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Vrancea a admis o contestație a Partidului Național Liberal Vrancea împotriva lui Marian Oprișan, în care liberalii atrăgeau atenția că acesta, în calitate de candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, folosește pagina de Facebook a instituției în scopuri pur electorale. „Consiliul Județean a ajuns să se confunde cu Oprișan și voința lui. Campanii publicitare deșănțate, de tipul “Cântarea României”, având un singur personaj central, atribuite firmelor de casă cu sume foooarte mari, au adus mari deservicii de imagine județului. O dovadă clară a gradului de degradare la care a ajuns instituția Consiliului Județean o reprezintă textele postate de pagina de Facebook și sponsorizarea făcută în plină campanie electorală. Banii vrâncenilor sunt cheltuiți pentru imaginea baronului. Nici măcar Buzatu de la Vaslui nu a îndrăznit să facă așa ceva. Din fericire, Biroul Electoral Județean l-a pus la punct pe tupeist”, transmite Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea. Postarea la care se face referire a apărut pe pagina Consiliului Județean Vrancea pe 2 septembrie, iar BEJ Vrancea a avut în vedere atunci când a admis contestația faptul că pagina oficială a instituției publice nu poate fi folosită în campanie. „Verificând pagina oficială de Facebook a instituției publice Consiliul Județean Vrancea și constatând existența stemei oficiale a județului Vrancea pe această pagină; Analizând conținutul materialului – Comunicat de presă postat în data de 02.09.2020, în finalul căruia este adresat un îndemn electoral; În baza dispozițiilor articolelor 64 – 65 din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale… Admite contestația formulată de Partidul Național Liberal Filiala Vrancea împotriva candidatului PSD Organizația Vrancea la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, Oprișan Marian, pentru folosirea nelegală a paginii on-line oficiale a Consiliului Județean Vrancea în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2020. Se dispune transmiterea unei recomandări scrise către candidatul PSD Organizația Vrancea la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, Oprișan Marian, privind respectarea prevederilor articolului 14 alineat 1 din Legea 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale”, se arată în documentul emis de BEJ Vrancea, cu mențiunea că hotărârea poate fi contestată în termen de 24 de ore de la afișare.

bej1 - Magistrații din BEJ au decis: Oprișan nu are voie să folosească pagina Consiliului Județean Vrancea pentru a-și face campanie!

bej2 - Magistrații din BEJ au decis: Oprișan nu are voie să folosească pagina Consiliului Județean Vrancea pentru a-și face campanie!

bej3 - Magistrații din BEJ au decis: Oprișan nu are voie să folosească pagina Consiliului Județean Vrancea pentru a-și face campanie!

Cu toate acestea, nici până în acest moment postarea respectivă nu a fost ștearsă de pe pagina CJ Vrancea.

postare cj - Magistrații din BEJ au decis: Oprișan nu are voie să folosească pagina Consiliului Județean Vrancea pentru a-și face campanie!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here