Îndrăznește să fii informat!

sâmbătă, 2 decembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateMai multe societăți comerciale din Focșani nemulțumite de proiectul primăriei prin care...

  Mai multe societăți comerciale din Focșani nemulțumite de proiectul primăriei prin care sunt reglementate taxele și rutele de acces în oraș pentru autovehiculele peste 3,5 tone

  Primăria Municipiului Focșani a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru reglementarea circulaţiei rutiere pentru autovehiculele de transport mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Prin intermediul acestui proiect vor fi aprobate rutele de deplasare pentru autovehiculele de transport mărfuri pe care se poate circula fără taxă, dar și tarifele pe care trebuie să le plătească transportatorii pentru a avea acces pe străzile care nu sunt incluse în pachetul celor fără taxă. Mai exact, actul normativ pus în dezbatere publică pe data de 11 noiembrie 2023 oferă dreptul transportatorilor să se deplaseze „din şoseaua de centură DN2E85 intră în Municipiul Focşani prin intersecţia cu sens giratoriu a arterelor de circulaţie DN2E85 – DJ204E şi str. Cuza Vodă – continuă pe str. Cuza Vodă – str. Mărăşeşti – traversează podul peste magistrala CFR – continuă pe ruta ocolitoare din partea de vest a Municipiului – str. Dionysos – str. Antrepozite – pasajul Vîlcele – str. Vîlcele – str. Anghel Saligny – str. 1 Decembrie 1918 – str. Brăilei până la intersecţia acesteia cu DN2E85 precum şi pe următoarele străzi: Viilor, Ion Neculce, Piaţa Obor, Vrancei, Odobeşti – până la intrare RAR (Registrul Auto Român), Milcov și Fundătura Vîlcele.” (Vezi HARTA mai jos). De asemenea, proiectul prevede și cuantumul taxelor pentru eliberarea avizului de acces transport greu sau autorizaţiei unice de transport greu, care vor crește considerabil. Conform documentului, tarifele ar urma să fie de 5.000 lei/an pentru autovehiculele cu masa totală între 3,5 tone și 5 tone și pot ajunge până la 8.000 lei/an în cazul celor cu greutatea mai mare de 12 tone.

  Cele trei modificări de mai sus nu sunt pe placul societăților comerciale care desfășoară activități în Focșani și care sunt de părere că mai multe capitole din proiectul de hotărâre nu fac altceva decât să le obstrucționeze activitatea, dar și să-i aducă în imposibilitatea de a mai achita tarifele propuse. Este vorba despre un număr de șase companii care spun că tariful pe care îl plătesc acum este de 937 lei/an, iar majorarea acestuia de 8 ori nu face altceva decât să le afecteze bugetele, unele dintre aceste companii având chiar și 4-5 autovehicule de aprovizionare. Mai mult decât atât, draftul de proiect mai specifică și faptul că aprovizionarea se va putea face doar noaptea (în intervalul orar 22:00-06:00), lucru care poate duce la obstrucționarea activităților societăților comerciale care au nevoie de fluidizarea lanțului de aprovizionare 24/24. Practic, cele șase societăți comerciale care au puncte de desfacere pe Bulevardul București, nu vor mai putea aproviziona cu marfă magazinele pe timpul zilei.

  Un alt punct din proiectul pus în dezbatere, contestat de cele șase societăți, este cel prin care solicitantul va fi obligat să notifice în scris sau telefonic dispeceratul Poliţiei Locale a Municipiului Focşani cu minim 24h înainte de a intra autovehiculul în Focșani specificându-se numărul de înmatriculare a autovehiculului. Reprezentanții societăților spun că acest lucru este de multe ori imposibil întrucât autovehiculele de marfă sunt puse la dispoziție de operatorii portuari, vămi sau case de expediție 24/24, nefiind predictibile numerele de înmatriculare a acestora. Mai mult decât atât, traficul sau restricțiile de circulație de pe teritoriul țării pot schimba momentul la care acestea pot ajunge la destinație.

  Dezbaterea publică pe acest proiect de hotărâre a fost programată să aibă loc în data de 28 noiembrie (ora 14:00), la sediul Primăriei Municipiului Focșani, atunci când pot fi aduse propunerile de modificare de către toți cei interesați. – Proiectul INTEGRAL poate fi accesat AICI

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  FOTO! 60 de șahiști au sărbătorit Ziua Națională a României la un concurs de șah rapid

  Ziua Națională a României a fost sărbătorită de micii șahiști focșăneni printr-un concurs de...

  VIDEO! 50 de polițiști din cadrul IPJ Vrancea înaintați în grad de Ziua Națională a României

  SĂ FIM MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI! 1 DECEMBRIE - Ziua Națională, o sărbătoare a tuturor...

  ULTIMA ORĂ! Impact frontal între două autoturisme la ieșirea din Bolotești! Două persoane au fost rănite

  Impact frontal între două autoturisme pe drumul național 2D, la ieșirea din Bolotești către...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Viscolul închide primul tronson de drum național în Vrancea!

  „S-a închis circulația rutieră pe DN 23B Măicănești-Ciorăști, județul Vrancea. Viscolul puternic și cantitatea...