Îndrăznește să fii informat!

luni, 28 aprilie 2025

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
    spot_imgspot_img
    AcasăActualitateMajoritatea comunităților rurale din România, selectate în cel mai mare program de asistenţă socială finanţat din...

    Majoritatea comunităților rurale din România, selectate în cel mai mare program de asistenţă socială finanţat din fonduri europene

    Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului şi Solidarităţii Sociale a lansat procesul de selecţie pentru 2.000 de comune care vor beneficia de finanţare în cadrul proiectului „Furnizare de servicii integrate în comunităţile rurale – facilitarea accesului persoanelor vulnerabile la servicii de bază eficiente şi de calitate”, cu un buget total de 815 milioane de euro, cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Incluziune şi Demnitate Socială 2021 – 2027.

    Programul, derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), urmăreşte creşterea incluziunii sociale şi reducerea sărăciei. În cele 2.000 de comunităţi rurale vor funcţiona Echipe Comunitare Integrate (ECI) formate din specialişti în asistenţă socială, sănătate şi educaţie care vor găsi soluţii personalizate pentru fiecare beneficiar în parte, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii.

    Toți primarii comunelor din România sunt chemați acceseze acest program – cel mai mare program de asistenţă socială finanţat din fonduri europene.

    Beneficiile aduse de proiect sunt: formarea echipelor comunitare integrate (specialişti în sănătate, asistenţă socială şi educaţie) în 2.000 de comune; oferirea de sprijin direct persoanelor vulnerabile: pachete alimentare, servicii de îngrijire la domiciliu, consiliere educaţională şi profesională; dotarea şi amenajarea spaţiilor destinate furnizării serviciilor sociale; asigurarea de echipamente şi resurse pentru specialiştii locali; susţinere financiară pentru 200 de angajaţi SPAS care doresc să urmeze studii superioare în domeniul asistenţei sociale.

    Selecţia comunelor se face în ordinea depunerii solicitărilor până la semnarea a 2.000 de protocoale. UAT-urile interesate trebuie să depună o scrisoare de intenţie şi documentele necesare la AJPIS a fiecărui judeţ, acestea putând fi trimise electronic sau fizic, conform instrucţiunilor din procedura de selecţie.

    Perioada de implementare a proiectului este ianuarie 2025 – decembrie 2029.

    spot_imgspot_img
    HAI PROMOHAI PROMO

    ARTICOLE SIMILARE

    ARTICOLE POPULARE

    ULTIMA ORĂ Cine era bărbatul decedat în tragicul accident produs azi-noapte, între Bizighești și Garoafa

    Viața lui Tiberiu P. s-a întrerupt brusc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în...

    Caz incredibil. Unei femei care a născut gemeni i-a dispărut din maternitate unul din copii

    Caz absolut șocant la maternitatea din Bacău, unde o femeie care a născut pe...

    ULTIMA ORĂ Tragedie, azi-noapte, pe E85, în Vrancea! Un mort și mai mulți răniți în urma unui accident grav produs între Garoafa și Bizighești!

       Printre răniți se află și doi copii Tragicul accident rutier s-a produs în noaptea...
    × Trimite știrea ta!