MĂNÂNCĂ SĂNĂTOS! Doradă în crustă de sare la cuptor

0
156

Promovam alimentatia sanatoasa, sportul si o nutritie corecta! Incurajam mancarea gatita acasa cu ingrediente sanatoase. Nu ne plac kilogramele in plus, dar nici dietele cu “pastile minune” care iti fac “patratele” pe abdomen in 30 de zile, in timp ce stai pe canapea la televizor cu baxul de bere langa tine. Alimentele superprocesate, uleiurile hidrogenate si zaharul NU se numara printre prietenii nostri. Ne place sa gatim retete simple cu ingrediente cat mai naturale.

Mihai Anghelache: O reteta extrem de simpla. Un mod simplu de a gati orice peste gras. Nu poti da gres cu gatitul pestelui in felul asta, doar lasa-l la cuptor minim 25 minute. Rețeta de astăzi: Doradă în crustă de sare la cuptor

Ingrediente

  • 1 dorada
  • rozmarin
  • lamaie
  • ulei de masline
  • 1 kg sare
  • 1 ou
  • cimbru

Mod de preparare

1. curata si spala dorada. Strerge-o cu hartie de bucatarie si unge-o cu putin ulei
2. separa albusurile de la oua si amesteca-le cu sarea.
3. fa un pat de sare amestecata cu albus, umple burta doradei cu cimbru, rozmarin si lamaie. aseaza dorada pe patul de sare si inveleste-o cu sare si deasupra. Lasa capul si coada neacoperite. Daca sarea nu are suficienta umiditate de la albus, mai adauga putina apa.
4. da la cuptor la 200 grade timp de 30 minute.
5. sparge crusta de sare cu manerul unui cutit si inlatura toata sarea.
6. poti servi cu piele sau poti indeparta si pielea pentru a expune carnea. Eu am facut si un piure pe care l-am dat la cuptor pt gratinare.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.