MĂNÂNCĂ SĂNĂTOS! Fasole bătută, iahnie de fasole, ciuperci și cremă de morcov

0
105

Promovam alimentatia sanatoasa, sportul si o nutritie corecta! Incurajam mancarea gatita acasa cu ingrediente sanatoase. Nu ne plac kilogramele in plus, dar nici dietele cu “pastile minune” care iti fac “patratele” pe abdomen in 30 de zile, in timp ce stai pe canapea la televizor cu baxul de bere langa tine. Alimentele superprocesate, uleiurile hidrogenate si zaharul NU se numara printre prietenii nostri. Ne place sa gatim retete simple cu ingrediente cat mai naturale.

Mihai Anghelache: Daca aveti niste conserve de fasole si n-aveti inspiratie, puteti incerca reteta asta. Eu am gasit si niste ciuperci prin frigider care merg bine cu fasole…Rețeta de astăzi: Fasole bătută, iahnie de fasole, ciuperci și cremă de morcov

Ingrediente

  • 1 conserva fasole alba
  • 1 conserva fasole maro
  • 2 cepe verzi
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • sare
  • 1 morcov
  • 3 usturoi catei
  • piper
  • telina
  • 100 gr suc de rosii

Mod de preparare

Fasole alba batuta

1. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline caleste ceapa verde(cozile verzi de la ceapa),  3 catei usturoi si sare
2. adauga putin vin alb, rozmarin si piper. Lasa la gatit la foc mic pana se evapora apa si adauga fasoalea alba din conserva. Spala bine si scurge fasolea in prealabil
3. gateste in continuare pana vezi ca fasolea incepe sa se lipeasca. Ia de pe foc si paseaza cu blenderul pana obtii o pasta

Iahnia de fasole

1. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline caleste ceapa verde(partea alba de la ceapa), morcov taiat cubulete si sare
2. spala si scurge de apa fasolea neagra din conserva si adauga in tigaie. Adauga 100 gr suc de rosii si piper. Gateste inca vreo 10 minute sau pana se evapora apa din sucul de rosii. Gusta de sare.

Pasta de morcov

1. Rade morcovul si caleste-l in putin ulei de masline si sare
2. adauga cateva bucatele de telina si putina ceapa verde(partea alba). Gateste pana se inmoaie legumele si se evapora toata apa. Ia de pe foc, transfera intr-un vas ingust si inalt si paseaza cu blenderul pana obtii o crema.

Ciupercile

1. Caleste ciupercile la foc mare intr -o lingura de ulei de masline si sare
2. Ciupercile lasa multa apa. intoarce-le in tigaie si pe o parte si pe alta pana se rumenesc si nu mai lasa apa
3. Fa niste tartine cu feliute de bake rolls. Pune in mijloc fasolea batuta intr-o forma rotunda unsa cu ulei si deasupra crema de morcov. Eu am facut si o mamaliga
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.