Mărășeștiul caută o firmă pentru a delega serviciul de salubrizare pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție și deratizare

0
141

452.702,22 fără TVA este suma maximă pusă la bătaie de Primăria Mărășești pentru un contract de delegare de gestiune a Serviciului de salubrizare pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în oraș, contract scos la licitație astăzi. Firmele interesate au imp până pe 15 iunie pentru a depune oferte serioase, în condițiile în care – potrivit calendarului întocmit de autoritățile din Mărășești, activitățile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare ar trebui să înceapă chiar luna aceasta.

Conform programului unitar de acțiune de combatere a vectorilor la nivelul orașului Mărășești pentru anul 2020 cu nr. 8337/22.05.2020, serviciile de deratizare și dezinsecție se vor realiza în două etape până la finalul anului 2020, iar dezinfecția în funcție de necesități. Pentru dezinfecție, se estimează valoarea maximă din contractul de prestări servicii nr. 5053/20.03.2020 de 135.060 lei, la prețul de 0,20 lei/mp. Valoarea totală a serviciilor prestate fiind în funcție de necesități. Așadar, valoarea estimată pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție și deratizare este următoarea: – dezinsecție: 547.659 x 0,14 lei/mp = 76.672,26 x 2 etape = 153.344,52 lei fără TVA; – deratizare: 547.659 x 0,15 lei/mp = 82.148,85 x 2 etape = 164.297,7 lei fără TVA; – dezinfecție: 135.060 lei fără TVA. Valoarea totală estimată: 452.702,22 lei fără TVA”, se arată în licitație.

Autoritățile din Mărășești au și zone concrete în care trebuie realizate serviciile: Casa de cultură, Centru de zi, sediul primăriei, biblioteca, Remiza PSI, Centrul de permanență, Clădire dispensar, Stadion+Bază agrement, parcări, parcuri, clădire piața agroalimentară, sala de sport, Liceul Tehnologic “Eremia Grigorescu”, Școlile nr. 1, nr. 2, Siretu, Doaga, Pădureni, Haret și Călimănești, Grădinițele nr. 1 și nr. 3, clădirea cimitirului, teren stație apă, clădire centrale termice 2+4, spații amenajate pentru colectarea deșeurilor (pubele), teren sport (str. 1 Mai), teren construcții garaje, teren abator, teren blocuri S1, teren construcții magazii, teren construcții și curți construcții bloc AEI, clădire contabilitate centru permanență, teren intravilan domeniul privat conform inventar 2019.

În contextul pandemiei cu virusul COVID-19 pe teritoriul României, a fost instituită stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, pentru prevenirea răspândirii acestui virus. În această perioadă s-au efectuat servicii de dezinfecție la clădirile publice și private aflate în inventarul orașului Mărășești, în mai multe etape și s-a estimat valoarea maximă a contractului fără TVA, conform pragului valoric al achizițiilor directe de 135.060 lei”, se arată în licitație. Decizia de a căuta firme specializate în astfel de activități are în spate o hotărâre a CL Mărășești din octombrie 2018. La acea dată a fost aprobat un studiu de oportunitate privind delegarea gestiunii Serviciului de salubrizare pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Potrivit studiului amintit, s-au făcut anterior un fel de măsurători de piață: „interviuri semi-structurate cu persoane din Primăria orașului Mărășești, având responsabilități în organizarea, monitorizarea și controlul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție; sesizările telefonice și scrise primite din partea persoanelor fizice și juridice; audiențe la primar și viceprimar cu privire la activitatea DDD; articole de presă referitor la modul de realizare a activităților de deratizare, dezinsecție și dezinfecție; analiza programelor privind realizarea activității de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în anii anteriori la nivel de oraș; gradul de infestare cu principalii vectori (șobolani, țânțari); gradul de satisfacție privind serviciile actuale; recomandări și constatări privind alți vectori și îmbunătățirea serviciilor”.

În studiu se arată și motivele concrete pentru care delegarea acestor servicii este necesară: legislația în domeniu, motive de ordin economico-financiar, de protecția mediului și de ordin social. „Concluzia care se desprinde este aceea că gestiunea delegată este modalitatea cea mai potrivită pentru desfășurarea în condiții optime a activităților de de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în orașul Mărășești”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.