Marfă contrafăcută, confiscată de polițiști la Adjud

0
149

Polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Vrancea au desfășurat o serie de controale pentru identificarea persoanelor fizice și juridice care comercializează produse contrafăcute. La Adjud, au fost efectuate un număr de 12 controale, ocazie cu care au fost depistate patru persoane care dețineau spre comercializare articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care nu prezentau caracteristicile produselor originale ale căror mărci le purtau.

Oamenii legii au întocmit 4 dosare penale având ca obiect săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. De asemenea, au fost confiscate 114 bunuri (îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare), în valoare totală de 6.480 de lei.

„Conform art. 90, lit. b din Legea nr. 84/1998, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 la 150.000 lei, punerea fără drept în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Acțiunile polițiștilor vrânceni vor continua, în contextul în care prevenirea și combaterea evaziunii fiscale reprezintă o preocupare constantă a Poliției Române”, se arată în cumunicatul IPJ Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.