Marian Oprișan a pierdut procesul cu Poliția Rutieră din Buzău | Președintele CJ Vrancea a rămas pieton 90 de zile

0
493

Șeful Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a pierdut definitiv procesul în care a contestat procesul verbal de contravenție întocmit de polițiștii din județul Buzău. Oprișan a fost oprit pe 29 noiembrie 2017 în locatitatea Oreavu din Buzău, după ce a fost surprins de aparatul radar circulând cu o viteză de 191km/h pe un sector de drum unde limita era de 100km/h. La acea vreme, polițiștii i-au aplicat o amendă contravențională de 1.305 lei și i-au suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile. Oprișan a depus solicitarea la Judecătoria Focșani în data de 5 decembrie, dar procesul a fost mutat la Judecătoria Rm. Sărat, ca instanță competentă să judece această cauză. În motivarea instanței din localitatea vecină se precizează de ce a fost necesară această măsură: „Instanța apreciază că această sancțiune este proporțională cu gravitatea faptelor și răspunde scopului preventiv-educativ al sancțiunii, având în vedere gradul sporit de pericol social al faptei petentului, fiind de notorietate că cele mai multe accidente rutiere se datorează vitezei excesive a conducătorilor auto”. În mai 2019, magistrații au respins plângerea contravențională împotriva procesului verbal de contravenție depus de Marian Oprișan.

Respinge plângerea contravențională formulată de contestatorul MARIAN OPRIȘAN, în contradictoriu cu intimata Inspectoratul de Poliție Județean Buzău împotriva procesului verbal de contravenție seria PBZX nr. 155622/29.11.2017 ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Râmnicu Sărat”, se precizează în soluția pe scurt. Președintele CJ Vrancea a contestat decizia judecătorilor din Râmnicu Sărat şi astfel dosarul a ajuns la instanţa superioară, respectiv Tribunalul Buzău, care a decis la finele săptămânii trecute care s-a pronunțat definitiv. “Respinge apelul ca fiind nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 28.05.2020″, se arată în hotărârea judecătorilor de la Tribunalul Buzău. Astfel, Marian Oprișan a rămas pieton pentru o perioadă de 90 de zile.

Nu este prima dată când permisul de conducere al președintelui CJ Vrancea este suspendat de către polițiștii din Buzău. În 2011 lui Oprișan i-a fost reținut permisul tot pentru viteză. El a trecut prin fața radarului amplasat de polițiștii buzoieni pe DN2-E85, la Râmnicu Sărat, cu 113 km/h. Trei ani mai târziu, Oprișan a fost sancționat de către polițiștii din Bacău din același motiv. El a fost prins de politistii rutieri conducând cu 114 km/h în localitatea Nicolae Bălcescu. La acel moment, Oprișan a contestat măsura, dar Poliția Rutieră Bacău a avut câștig de cauză în instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.