Marius Iorga, la un pas să nu mai fie viceprimar! El a dezvăluit că a fost ameninţat cu retragerea sprijinului politic pentru un vot din Consiliul Local

0
589

Aşa cum era de aşteptat, proiectul privind modificarea regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local Focșani a stârnit, miercuri seara, o serie de discuţii şi chiar acuzaţii. Consilierii PNL au aruncat cuvinte dure, cum ar fi abuz sau politica pumnului în gură în momentul în care s-a propus ca fiecare grup să aibă un timp limitat pentru intervenţiile din şedinţa de plen. Surprinzător a fost anunţul făcut de viceprimarul Marius Iorga, care a afirmat în şedinţa de plen că a fost ameninţat cu retragerea sprijinului politic în cazul în care va vota acest proiect. Iorga a arătat că modificările sunt legale, citind din lege aspectele contestate de consilierii PNL, şi a declarat că îşi asumă votul favorabil proiectului, cu riscul pierderii mandatului.

“Astăzi, o spun în fața tuturor, mi s-a sugerat să nu votez acest proiect. Vă anunț acum, că îl votez cu toată răspunderea. Este un proiect foarte legal, nu că aș fi contestat profesionalismul colegilor mei. Ca exemplu, Art. 57 din Legea 393 care prevede foarte clar că: Încălcarea de către consilieri a prevederilor Legii nr. 215/2001, cu modificările și completările ulterioare, a prevederilor prezentei legi și ale regulamentului de organizare și funcționare a consiliului atrage aplicarea următoarelor sancțiuni: a) avertismentul; b) chemarea la ordine; c) retragerea cuvântului; d) eliminarea din sala de ședință; e) excluderea temporara de la lucrările consiliului și ale comisiei de specialitate; f)retragerea indemnizației de ședință, pentru 1-2 ședințe”a spus Marius Iorga în timpul şedinţei. Acesta a continuat să dea citire și articolului 61 din aceeași Lege care prevede că în cazul în care consilierul continuă să se abată de la regulament, președintele îi va retrage cuvântul și îl poate elimina din sală. „Stimați colegi, mă refer la cei care contestă acest proiect de hotărâre, vă rog să citiți legea. În baza acestei legi din 2004, noi am inițiat acest proiect de hotărâre”, a continuat Marius Iorga. În contextul acuzelor şi discuţiilor pe un ton ridicat, consilierul independent Emi Gongu a făcut apel la legea bunului-simţ. “Tot am vorbit despre legi. Dar despre legea bunului simț nu mai vorbim? Am ajuns să purtăm o ură deosebită, unii față de ceilalți. Am ajuns să fim țintele unor atacuri la persoană, și ce este mai rău, la familiile noastre. Cetățenii ne-au trimis aici pentru că suntem persoane educate și cinstite și să avem grijă de interesele lor ”, a spus și consilierul independent Emi Gongu. Declarațiile pe acest proiect de hotarâre pot vi vizualizate mai jos, începând cu minutul 27:15.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.