MĂRTURIA unui medic focșănean infectat cu COVID-19: „Boala EXISTĂ!”

0
4797

Medicul focșănean Ion Albu, infectat cu noul coronavirus a transmis un mesaj clar către cei care nu cred în existența virusului COVID-19. În vârstă de 68 de ani, doctorul Ion Albu a fost diagnosticat cu hepatită cronică autoimună și și-a petrecut ultimele 5 săptămâni internat în spital, după ce a fost diagnosticat cu noul virus.

„Mă numesc Ion Albu, am 68 de ani, sunt medic primar, doctor în științe medicale și încă lucrez la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” Focșani. Am să încerc să fiu cât se poate de direct, sincer și scurt. De 20 de ani am hepatita cronica autoimună, pentru care iau tratament cu medicamente de scădere a imunității. Inițial a fost o hepatită B (boală profesională, luată de la bolnavi când operam), care apoi a devenit autoimună. Am fost internat 5 săptămâni în spital pentru bronhopneumonie cu covid, complicată cu cu hidropneumotorax (apă și aer în plămânul stg+chist hidro-aeric). Acum sunt acasă, revenirea este lungă și înceată și mai necesită încă o intervenție chirurgicala pe plămânul stg + recuperare (minim 5-6 luni)”, a scris medicul focșăneann pe pagina sa de socializare.

Doctorul Ion Albu a vorbit și despre cele două categorii ale populației: cei care cred în existența bolii și cei care cred că totul este o înscenare pusă la cale de „mințile luminate”. În opinia medicului, cei care nu cred că virusul există sunt persoane tinere, persoane care nu s-au confruntat cu acest virus, sau cele care au contactat boala și nu au știut.

„Am să abordez subiectul covid. La ora actuală, în țară sunt 2 atitudini în populația țării. Cei care cred în existența covid-ului și cei care nu cred. Primii sunt cei care au făcut boala (și familiile lor) + cadrele medicale din spitale care s-au confruntat cu ea. A doua categorie o reprezintă persoanele tinere care nu au făcut-o, sau au făcut-o și a trecut neobservată. Am să vă transmit observațiile mele, atât ca medic, cât și ca bolnav. Boala EXISTĂ! Are o contagiozitate foarte mare la persoanele cu risc crescut: bătrâni, bolnavi cu boli asociate care scad imunitatea. La tineri sau cei cu imunitatea normală poate sa nu apară sau sa treacă neobservată. De aceea persoanele care nu cred în covid sunt în general persoane tinere. Multe persoane tinere sunt purtătoare de covid și nu știu. Faptul ca ele sunt cele mai mobile în societate și de multe ori ori nu știu că sunt infectate, transmit virusul celor cu risc. Unele din aceste persoane au un grad de cultură medicală scăzut sau chiar nu le pasă. Persoanele în vârstă sau cu risc crescut sunt mai temătoare, de obicei respectă măsurile de prevenție. Ce se întâmplă când apărea un tânăr purtător din familie, sau din afara ei, care nu respecta regulile de prevenție. Îi infectează”, a mai spus medicul Ion Albu.

În aceeași postare, acesta a ținut să facă un apel către tineri să respecte regulile de prevenție pentru că virusul are contagiozitate foarte ridicată la persoanele în vârstă, la cei cu boli asociate, sau în rândul celor care au o imunitate scăzută.

„Fac apel la tineri să respecte regulile de prevenție, pentru că ei sunt principalul factor de răspândire a bolii. După părerea mea virusul a fost creat în laborator. Sunt multe cercetări ale unor specialiști prestigioși, independenți, care au semnalat acest fapt. Manipularea nu poate ascunde adevărul. Dacă a scăpat dintr-un laborator, sau a fost eliberat intenționat, nu pot să mă pronunț. Viitorul va stabili acest fapt. Un lucru știu. Consecințele lui sunt dezastruoase pe plan medical, economic și social. În concluzie, virusul cu adevărat există, are contagiozitate extrem de mare la persoanele în vârstă și la cei cu boli asociate grave, cu imunitatea scăzută (pot evolua grav și la tineri, dacă îi prind cu imunitatea scăzută: oboseala, stres etc. De aceea uneori mai mor și tineri). Sper ca observațiile mele să facă populația să înțeleagă mai bine fenomenul medical covid. Cu stimă! Dr. Ion Albu”

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.