Îndrăznește să fii informat!

joi, 30 noiembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateMărturie cutremurătoare a unei tinere din Focșani, care acuză medicii și asistentele...

  Mărturie cutremurătoare a unei tinere din Focșani, care acuză medicii și asistentele că a pierdut copilul din cauza indolenței lor

  Spitalul Județean Focșani, în centrul unui nou scandal. O tânără din Focșani acuză medicii și asistentele din cea mai mare unitate medicală din Vrancea că nu au ajutat-o, deși s-a plâns că-i este rău, din cauza acestei situații, femeia a născut o fetiță de nici un kilogram care a trăit două ore, când a apucat să fie botezată de preotul chemat la căpătâi. Tânăra din Focșani a scris pe un grup în care sunt reclamate situațiile aberante din Spitalul Județean Sfântul Pantelimon că era însărcinată în cinci luni și jumătate. Tânăra, plecată până acum în străinătate, ar fi venit în țară pentru a face cununia, iar zilele trecute, brusc, ar fi început să se simtă rău. Ea povestește că a mers la spitalul din Focșani, unde îngrozită de condiții, a cerut să fie transferată la o altă unitate, solicitare fără succes însă.

  „Luni dimineață m-am dus la urgențe deoarece am avut contracții. Mi s-a spus că am colul dilatat de 2 cm și bebelușul e cu capul în jos. Am fost internată și mi s-a făcut o perfuzie care a durat de la 8 dimineață până pe la ora 16-17 , apoi mi s-a pus altă perfuzie care am ținut-o până marți dimineață la 6.30. Din cauza condițiilor care lipseau cu desăvârșire (cearșafuri rupte, la baie nu se închideau ușile, geamurile de la baie erau rămase blocate deschise, la duș apă rece, etc) am dorit să mă transfer iar doctorul mi-a apus: „În orice loc te-ai duce ai fi tratată la fel indiferent de oraș sau de țară pentru că ai colul de proastă calitate”. Am rămas șocată de exprimarea doctorilor. 
  Pe la ora 23 au început contracțiile. M-am dus la o asistentă care desigur dormea și mi-a răspuns sec să mă duc să stau în pat. Când am văzut că durerile se accentuează m-am dus la altă asistentă care mi-a răspuns „tu nu ai contracții pentru că nu ai burta tare, nu am ce să-ți fac” iar eu i-am spus să-mi dea un calmant, ceva, că nu mai rezist de durere și am primit răspunsul „ce vrei să-ți fac, să-ți bag un dop?”, scrie tânăra pe rețeaua de socializare.

  Ea adaugă că în spitalul din Focșani a fost supusă unor practici barbare, care nu au nici o legătură cu ce ar trebui să se întâmple unei femei într-o asemenea stare. În final, ea susține că a născut o fetiță de 970 de grame care, pentru că spitalul din Focșani nu este dotat cu aparatură pentru prematuri, a murit la scurt timp.

  „Am stat cu dureri până dimineață la 6.30 când a venit o doctoriță să mă controleze iar eu eram dilatată pt naștere. M-a dus în sala de nașteri, m-a pus pe un pat, mi-a rupt apa și după ce mi-a rupt apa țipa la mine să mă duc mai repede să mă urc pe masa de nașteri dar eu nu mai aveam nici o forță. După ce am născut o fetiță de 33 cm și 970 g, m-au curățat înăuntru de am rămas fără glas de durere iar ele când au terminat țipau la mine să cobor de acolo să curețe după mine că urmează să nască alt cineva, m-a ajutat o infirmieră să mă pun în pat ca altfel nu reușeam. 
  Cam în 30 de minute a ajuns la mine soțul meu și preotul să boteze fata. O asistentă țipa la soțul meu să mă ia el să mă mute în salon (cum voia să mă mute nu am idee când amândoi eram fără forță și fără vlagă) (până la urmă m-a mutat o infirmieră). Fetița a trăit doar 2 ore, cât să o boteze preotul. În spitalul din Focșani nu există aparatură pt prematuri.
  Ieri, 16 martie, când m-au externat nu mi-au dat nicio rețetă și nimic pt sâni ținând cont că nu e ceva de ignorat iar eu fiind la prima naștere și nu aveam de unde să știu ce se întâmplă, am fost nevoită să mă duc la clinica Materna unde să mi se dea tratament și sfaturi.
  Astăzi mi-am îngropat fetița care poate trăia dacă se naștea într-un alt spital sau dacă mi se făcea mie un tratament potrivit pt a duce sarcina măcar până la 7 luni.
  Sunt fără cuvinte, nu-mi vine să cred prin ce dramă am trecut si trec ….”, este mărturia cutremurătoare a tinerei.

  În urma postării, pe grupul respectiv, zeci de vrânceni și-au exprimat compasiunea pentru tânăra greu încercată și au criticat vehement, în termeni extremi de duri, ceea ce se întâmplă în Spitalul Județean, fiind readus în discuție cazul tânărului mort recent în urma unui accident de circulație, tânăr despre care inițial s-a spus că este rănit ușor, apoi a murit în chinuri groaznice.

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a devenit funcțional de astăzi

  Astăzi, 30 noiembrie 2023, românii au primit o veste bună în ceea ce privește...

  Ștefan Hrușcă, Tronos, Ducu Bertzi, Fuego și soprana Diana Alexe concertează în luna decembrie la Adjud

  Seria de concerte de Crăciun vor aduce și anul acest lumină și căldură în...

  VIDEO! Structurile Ministerului de Interne din Vrancea asigură măsurile de ordine și protecție în perioada minivacanței de 1 Decembrie

  Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea: În contextul minivacanței prilejuite de sărbătoarea religioasă a „Sfântului Apostol...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Accident la Dumbrăveni! O persoană a decedat!

  În urmă cu puțin timp, pe DN2 E85 (comuna Dumbrăveni) s-a produs un accident...