Mărturii cutremurătoare ale unor vrânceni, din infernul lăsat în urmă de cutremurul care a îndoliat Italia

0
245

S-au născut a doua oară. O familie din Vrancea care locuiește în Sommati, provincie afectată de seismul de săptămâna trecută, a scăpat de nenorocire în ultimul moment. Oamenii au reușit să se salveze la timp, însă cutremurul le-a luat totul: le-a luat casa pentru care s-au împrumutat pentru 10 ani și tot ce reușiseră să agonisească după anii de muncă petrecuți departe ce cei dragi și de locurile natale.

Potrivit Digi Tv, Domnica şi Mihai Hărăbor sunt originari din Vrancea şi locuiau în Sommati de mai mulţi ani. În această primăvară au făcut un credit pentru a renova casa în care trăiau. Au renunţat şi la concediu pentru a putea face faţă mai uşor cheltuielilor. Mai ales că în urmă cu o lună au devenit din nou părinţi. Au trei fete, iar cea mai mică dintre ele este acum şi cel mai mic sinistrat, dar şi cel mai tânăr suprevieţuitor al cutremurului.

„Dormeam la 3 jumate dimineața toți, eram ca oricare dormeam și am plecat pe fugă am luat copilul din pat repede și am ieșit. Soțul adormise în camera fetelor și a luat fetele cu pătură cu tot ce era pe pat a deschis el ușa că nu se putea deschide, era blocată, a spart-o. Am ieșit de afară mergeai cădeau casele la vecini, urlau, strigau nu se înțelegea nimic. Nu stai dacă sa te opresti ca tot tremura pamantul si te busea din toate partile”, a povestit pentru Digi Tv Domnica Hărăbor.

După ce şi-a văzut familia în siguranţă, Mihai s-a întors să îi ajute şi pe alţii să iasă din dărâmături. A reuşit să salveze de sub ruine patru oameni.

 „Vă dați seama eu strigam să miște piciorul și zic mișcă piciorul că erau o grămadă de picioare și nu știam pe care să punem mâna și eu țineam mâna pe piciorul mamei sau tatălui morți și eu nu simțeamși ea spunea: mișc, mișc și eu nu simțeam și ea era dedesubt. Singurul lucru pe care n-o să-l pot uita niciodată sunt strigătele și urletele pe care le auzeam și ce am putut să fac am săpat cu mâinile. Că imaginați casa cu douiă etaje căzută total”, a spus Mihai Hărăbor.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.