MĂRTURII CUTREMURĂTOARE despre tânărul din Vulturu, mort la Galați: “viața acestui tânăr a fost scurtată în Spitalul Județean”

2
5131

Drama lui Florin Dimofte, tânărul din Vulturu care a fost internat la Psihiatrie, deși avea un traumatism grav în urma unei agresiunii și care ulterior a murit la Spitalul din Galați, a stârnit o serie de reacții din partea cititorilor JdV, de la compasiune la revoltă.

Trei cititori care au interacționat întâmplător cu tânărul au hotărât să rupă tăcerea, considerând că vinovații trebuie să plătească. O persoană care a asistat la bâlbele din spital a vorbit pe site-ul JdV despre nepăsarea cadrelor medicale, dar și despre modul în care acționează cadrele medicale.

“Am stat întâmplător lângă acest tânăr la spital mai bine de două ore (12:45 – 15:15), în care nimeni nu i-a făcut nimic. Din ce am auzit vorbindu-se între cadrele medicale, (doctor şi asistenţi), a fost internat la nebuni pentru comă alcoolică fără analize de sânge! Nu mai spun ca RMN-ul făcut era de negăsit, rătăcit pe la alt etaj. Prima injecţie de stabilizare i s-a făcut în jurul orei 13:30, nu avea branulă… Să înţeleg că a stat în agonie toată noaptea! Lipsa de procedură a condus la un timp de aşteptare mare….Se certau asistenţii între ei încercând să-l paseze unul altuia (erau de pe secţii diferite). La un moment dat, pentru că era transpirat, a venit un doctor şi a cerut să i se comunice temperatura…Nimeni nu o ştia…nu era trecută în fişă…Mai bine de 10 minute a trebuit să se aştepte pemtru ca cineva să găsească un termometru”, a scris un cititor.

Un alt martor al chinurilor prin care a trecut bărbatul pune punctul pe I şi vorbeşte direct despre discriminare şi despre faptul că o persoană care aparţine etniei romilor este inclus din start într-o categorie pentru care nimeni nu-și dă interesul. Cititorul vorbește despre lipsa compasiunii și aroganța cadrelor medicale, dar și despre lipsa de personal și de dotări. Au fost o serie de factori care au concurat și au făcut ca deznodământul să fie unul tragic.

„Am stat două ore lângă acest tânăr. L-am privit zbătându-se în agonie, i-am simțit durerea și mi-am văzut neputința. În două ore am văzut din plin ura rasială și cum semenii noștri pun etichete după statut și culoare! Neșansa de a fi altfel îți scurtează viața! Dezordinea în regulament, aroganța, incompetența, lipsa compasiunii, insuficiența personalului, a dotărilor, lipsa de reacție și incapacitatea de asumare a unor decizii au scurtat viața acestui tânăr în Spitalul Județean! Era un tânăr frumos, în putere, dar șansele de a trăi i-au fost luate din holul spitalului: „oricum nu ajunge la București” i-au fost luate poate cu o seară înainte când a ajuns la „nebuni” cu suspiciune de comă alcoolică…culmea, fără analize la sânge! Luati-vă costumul pe voi înainte de a ajunge la spital și puneți în buzunar un bilet cu textul: vă implor! Ajutați-mă! Sunt copil, sunt tată, sunt soț, sunt om….îmi doresc să trăiesc! Să plângem, oameni buni! Da, să plângem un țigan, să-i plângem de milă și să ne rugăm să nu fim în locul lui! Dumnezeu să-l ierte! Iartă-i, Doamne, și pe cei ce greșesc….CU VOIE….sau fără de voie!”, a scris un alt cititor.

Cea de-a treia mărturie se referă la momentul agresiunii, iar martorul susţine că bărbatul a primit pumni şi picioare, iar toate mărturiile contradictorii au scopul de a muşamaliza tot ceea ce s-a întâmplat.

„Un pumn? Mă faceţi să râd! A primit pumni şi picioare în cap, în burtă, inclusiv o scândură în cap!!! Şi agresorul a informat greşit ambulanţa că era în stare de ebrietate şi nu că acesta l-a bătut cu alţi complici de l-a rupt! Nu mi se pare normal câte minciuni se spun! Pentru ce? Ca agresorii să scape basma curată!!”, a comentat cititorul pe site-ul Jurnal de Vrancea.

CITEȘTE ȘI: A MURIT tânărul din Vulturu, care ar fi fost lovit în fața unui bar din localitate

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Un tânăr, între viață și moarte din cauza unor erori medicale?

Loading...

2 COMENTARII

  1. Se spune ca un martor la agresiune a avut mustrări de conștiința ieri cand a sosit victima in sicriu acasa si a zis ca va spune totul la poliție! A spus ca victima nu a câștigat 3 milioane ci 30 iar cand a fost sa-si primească banii, fiul patronului l-a invitat in birou si l-a bătut cu bata in cap apoi l-au scos prin spate si l-a dus pe terasa.Oricum, cazul e încâlcit si de fiecare data apare băiatul patronului in prim plan! De altfel si medicii de la Galați au spus ca ce i s-a întâmplat nu a fost de la o căzătura dupa scaun cum au spus ei ci de la lovitura cu un corp contondent.

  2. Loato masuri draga lege nu fiti rasisti ,:băiatul a fost omorît din bătaie,;;:puscărie pe viața si la familia băiatului mort despăgubire mare,;;:aici banii vorbesc?;;:sa fie controlate si aparatele de joc;;:::undei legea domnilor,;::aveti grija,;;ca băiatul era de etnie ;,?? Dar era un om linistit,;;;:Faceti dreptate nu se mai poate o da fie răzbunare mare,;;:Asa zis ii patroni ::”si au facut dreptTe cu bita;::”si au încercat sa mituie martorii cu bani?,;::spuneti adevarul care stiti ca exista un dumnzeu ptr toți,::aveti copii????spuneti tot adevarul?;;;:sa fie închis imediat criminalul li se spune porecla PAPAGALUL LA PATONI FACETI DREPTATE DRAGI JURNALISTI;;::”DATORITĂ VOUA IESE ADEVARUL LA SUPRAFATA ACEL DOI DE PATRON E AGRESIV?;;;:::”A MAI BAGRESAT OAMENI NECĂJIȚI DIN COMUNA :VA ROG LOATO MASURI VIATA UNUI OM NU SE CUMPARA CU TOTI BANIII,,;;;; VA MULTUMESC,;;;;:

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.