Medicii de familie: pacienţii să rămână în casă în această perioadă, iar dacă au probleme de sănătate să ne contacteze urgent

1
317

Medicii de familie îşi atenţionează pacienţii să rămână în casă în această perioadă, iar dacă au probleme medicale să îi contacteze imediat. De asemenea, le transmit părinţilor să nu scoată din locuinţe copiii mici, la temperaturi sub minus zece grade.

Medicii de familie fac mai multe recomandări pentru pacienţii lor în aceste zile cu temperaturi extreme şi polei.

„Pentru pacienţii cu boli cronice stabilizate care mai au medicaţie, vă recomandăm să vă reprogramaţi telefonic, pentru a evita să ieşiţi din case în situaţia dată”, anunţă medicii de familie prin Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România. În plus, cele două organizaţii le recomandă pacienţilor cu boli acute şi urgenţe minore să ia legătura cu medicii de familie pentru a stabili necesitatea consultaţiei.

„Medicul de familie va decide dacă este nevoie de solicitarea ambulanţei, pentru a nu supraaglomera serviciile de urgenţă cu cazuri care mai pot fi temporizate sau nu reprezintă urgenţe reale. Pentru orice sfaturi şi întrebări legate de starea de sănătate, nu ezitaţi să sunaţi la medicii dumneavoastră de familie care sunt la cabinete şi, acolo unde există, la centrele de permanenţă. Nu ieşiţi din casă decât dacă este absolut necesar, îmbrăcaţi-vă adecvat, protejaţi-vă extremităţile, hidrataţi-vă şi hrăniţi-vă corespunzător”, mai spun medicii de familie în atenţionarea către pacienţi. Totodată, pacienţilor le este recomandat să utilizeze medicamente simptomatice din trusa de acasă, pentru situaţii uzuale, după ce se sfătuiesc cu medicii de familie, dacă este nevoie

„De asemenea, vă recomandăm să nu scoateţi copiii mici din case la temperaturi exterioare sub minus zece grade. Pentru sindroame febrile sau alte situaţii în cazul copiilor, sunaţi-vă medicul de familie să decideţi împreună dacă este nevoie de accesarea serviciului de ambulanţă”, spun medicii de familie.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Da ce medicii ca nu a fost în stare sa vina la copilul nou născut acasa. deși am sunat de trei ori…astepta sa ma duc eu cu copilul la dispensar. ..rușinee…medicului din Maicanesti! !are doua luni copilul și doamna ONU Brândușa nici nu are de gând sa vina în vizita la copil! !

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.