Medicii din Spitalul Județean amenință cu demisia dacă nu vor fi revocați cei trei membri liberali din CA

0
715

Peste jumătate din medicii care activează în Spitalul Județean de Urgență “SF. Pantelimon” Focșani au înaintat ministrului Sănătății o scrisoare prin care cer revocarea ordinul de numire a celor trei noi membri în Consiliul de Administrație al unității spitalicești. Semnatarii, peste 50 de medici, printre care se numără toți șefii de secții, îi atrag atenția, ministrului demis Victor Costache că sunt tratați cu dispreț, întrucât a numit în CA „oameni fără pregătire medicală, fără legătură cu domeniul medical”. Mai mult decât atât, toți cei care au semnat scrisoarea deschisă amenință cu demisia în bloc dacă liberalii Ana Maria Dimitriu, Ciprian Epure și Dragoș Cozma nu vor fi revocați din Consiliul de Administrație.
Mai jos puteți citi, integral, scrisoarea medicilor transmisă ministrului Sănătății:

„Domnule Ministru, „stima” nu o mai putem invoca, pentru că prea multe elemente contrare acestui sentiment au apărut în timpul scurt de când ați devenit ministru și de când ați început să ne tratați cu dispreț. Da, dle ministru, de la înălțimea funcției pe care o dețineți ați început să va tratați colegii, medici că și dvs., cu un total dispreț. Sau cum altfel putem numi dezinteresul total față de muncă și activitatea noastră că doctori, chiar dacă ne desfășurăm activitatea într-un spital de provincie! Să știți că și aici sunt mulți pacienți care au nevoie de îngrijirile noastre și mulți dintre pacienții noștri sunt oameni necăjiți, care nu își permit tratament la privat.
În aceste condiții, ar trebui să fiți aplecat dle dr. Costache către astfel de spitale, să nu ne luați în derâdere și să numiți în Consiliul de Administrație trei oameni fără pregătire profesională, fără legătură cu domeniul medical, fără a fi angajați ai ministerului sau ai direcțiilor de sănătate (cum prevede legislația), dar cu un tupeu fantastic și cu un comportament sfidător față de tot ce înseamnă spitalul nostru. Noi știm ( la județ veștile circulă repede) că mâna v-a fost forțată de către un vrâncean de-al nostru cu interese mari asupra spitalului nostru și i-ați numit pe cei trei membri de partid PNL fără a verifică în prealabil pregătirea lor profesională. Însă atenție, dle ministru, numirea lor nu respectă prevederile legale și dovedește faptul că dumneavoastră abuzați de puterea funcției pe care o dețineți!
Ne desconsiderați, dle ministru! Cum puteți numi în Consiliu de Administrație al spitalului, unde se iau decizii importante care ne privesc direct, un horticultor și un afacerist care nu fac altceva decât să ne încurce intenționat activitatea!
Cum puteți numi în Consiliul de Adminstratie, oameni care nu cunosc nici măcar legislația de baza, dar a căror ocupație intensă este să ne denigreze zilnic spitalul în conferințe de presă făcute abuziv pe holurile instituției? Cum este posibil să ne fie cerute fișele de observație ale pacienților? Dvs. sunteți ca și noi medic, știți ce înseamnă asta? Știți că este o infracțiune? Că este o încălcare fragrantă a dreptului pacienților? Dovadă că nu au nici măcar cunoștințele minime din lege, cum să ceri date personale, de indentificare și cu caracter intim ale pacienților? Oare ei nici măcar atâta lucru nu știu? Că singurii care au acces la aceste informații în afară pacienților sunt doar organele abilitate de lege?
Acești așa ziși membri numiți de dvs în CA sunt niște indivizi agresivi care nu au respect nici pentru noi medicii, nici pentru pacienții noștri!
Avertizăm dle ministru că suntem medici nu bătaia de joc a politicienilor, cu atât mai puțin a unor politruci nepregătiți și neautorizați legal! Noi muncim pentru sănătatea pacienților și a întregii comunități și cerem să fim respectați!
Tot dispreț și dezinteres arătați pentru noi, colegii dvs., atunci când tratați ca inexistente solicitările Consiliului Județean Vrancea către Minister, prin care se cere preluarea managementului spitalului la autoritatea locală. Știți că este singurul spital județean din țară care nu este predat de minister autorității locale? Ce sau cine va împiedică, dle. ministru, să faceți predarea?
Tăcerea dvs, credem noi că se datorează faptului că sunteți prea ocupat, înțelegem că probabil aveți lucruri mult mai importante de făcut, dar și noi suntem medici chiar dacă unii de provincie, care îngrijim bolnavi într-un spital de stat și merităm atenția dvs.!

Va cerem respect și atragem atenția că dacă nu revocați de urgență ordinul de numire dat pentru membrii Consiliului de Administrație și dacă nu ne comunicați un răspuns urgent, ferm, argumentat și public la adresele pe care le-ați primit referitoare la preluarea spitalului de către Consiliul Județean Vrancea, vom lua măsuri dintre cele mai drastice, margand până la a demisiona în masă. Nu credem că mai este nevoie de medici într-un spital unde horticultorii și afaceriștii iau decizii!
Am cerut astăzi managerului, în raportul de garda, să ia măsuri pentru a apară imaginea spitalului nostru de linșajul mediatic, pe care o anumită latură a presei locale îl provoacă, prin vocea aceleași domnișoare Dimitriu, care țipă în gură mare că noi nu ne facem datoria și că la spitalul nostru «se moare cu zile», incitand la revoltă populară și la dezbinare.
Opiniile defăimătoare ale celor trei membri ai CA, recent numiți de dvs. se adaugă nenumăratelor jigniri și calomnii la adresa corpului medical al spitalului, emise de șeful de partid al acestota, dl. Toma Cătălin, în conferințe de prea, articole de presă etc.
Încă o dată, cerem să ne tratați cu respect ! Ne deranjează opacitatea comunicării dvs cu noi și tăcerile lungi și stânjenitoare cu care ne tratați!“

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.