Medicul Gheorghe Cocioabă și geologul de renume mondial Constantin Detry Teodorescu, cetățeni de onoare post-mortem ai Focșaniului

0
211

Joi, 26 ianuarie, în prima ședință a Consiliului Local Focșani din acest an, municipalitatea va acorda două noi titluri de “Cetățean de Onoare al municipiului Focșani”, ambele post-mortem.

Primul titlu îl vizează pe Constantin Detry Teodorescu, care s-a stins din viață în octombrie 2016. Născut la Focșani, Constantin Detry Teodorescu a fost expert al ONU în domeniul prospecţiunii de hidrocarburi, o personalitate din elita mondială a geologiei. A avut o activitate profesională și științifică de excepție, descoperind importante zăcăminte de petrol și gaze în toată lumea. Geologul de renume mondial a trăit la Paris, dar nu a renunțat niciodată la cetățenia română, ținând în permanență legătura cu rudele sale de la Focșani.

Cel de-al doilea titlul îi va fi acordat, tot post-mortem, medicului Gheorghe Cocioabă, care s-a stins din viață în ianuarie 2015. Specialist în boli de nutriție și diabet, Gheorghe Cocioabă a lucrat la Spitalul Județean Focșani încă de la înființarea unității sanitare. El a continuat să profeseze și după ce a ieșit la pensie. El a fost cel care a inițiat serbarea pomului de Crăciun pentru copiii cu diabet, acţiune organizată pentru copiii dependenţi de insulină.

În anul 2004, medicul Gheorghe Cocioabă a fost decorat de președintele României cu ordinul “Meritul Sanitar în grad de ofiţer”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.