MEGA-SCANDAL la VATICAN: Un preot este acuzat de homosexualitate, iar altul de crimă

0
286

vatican-preoti

Scandaluri de proporții la Vatican. Ochii tuturor sunt îndreptați spre capitala papalității după ce un preot italian a fost acuzat că a navigat pe Internet în căutarea unor amanţi homosexuali şi că a participat la petreceri gay, iar altul din sudul Italiei este suspectat că a ucis o enoriaşă.

Potrivit The Times, acuzațiile de crimă lansate în cazul unuia dintre preoții vizați au luat naștere după descoperirea osemintelor unei femei sub lespezile unei vechi capele. Osemintele ar aparţine unei femei de 50 de ani, care a dispărut din Arezzo, în Toscana, în urmă cu un an, afirmă The Times. Presa străină afirmând că părintele acuzat de crimă era implicat într-o relaţie amoroasă cu femeia, cu care ar fi avut un copil, însă acesta a negat acuzaţiile, susţinând că nu este vinovat.

Cel de-al doilea scandal a izbucnit urmare a sesizării presei de către un bărbat în vârstă de 32 de ani din Rovigo, localitate situată între Bologna după ce autorităţile bisericeşti nu au luat atitudine după plângerea sa oficială la Curtea Ecleziastică din regiunea Puglia împotriva unui preot în vârstă de 50 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Tânărul a pretins că l-a cunoscut pe preot prin intermediul Facebook şi a legat o prietenie strânsă cu acesta, care i-a mărturisit că este homosexual. În plângerea sa, bărbatul a inclus o copie a conversaţiei sale cu preotul, afirmă publicaţia italiană Corriere del Mezzogiorno.

În aceste interacţiuni online, preotul a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu alte figuri religioase, precum şi cu membri ai Gărzii Elveţiene de la Vatican, folosindu-se de Internet pentru a găsi noi parteneri.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.