MERA: Nereguli și abuzuri înregistrate la organizarea unui concurs pentru funcția de casier la primărie

0
2642

Nereguli și abuzuri înregistrate la organizarea concursului pentru ocuparea postului contractual de casier în cadrul Primăriei Mera. Fără să țină cont de legislația în vigoare, primăria din localitate a dat startul concursurilor ilegale, cu un puternic iz de „concurs cu dedicație”.

Primul semnal că acest concurs a fost „croit” pentru cineva anume a fost acela prin care Primăria Mera a decis să publice anunțul doar pe site-ul oficial, fără să țină cont că legea prin care este asigurată publicitatea concursului îi obligă să transmită fiecare concurs pentru ocuparea unui post contractual din sectorul bugetar către portalul posturi.gov.ro. “Anunțul prevăzut la alin. (2) se transmite spre publicare către portalul posturi.gov.ro, prin intermediul adresei de e-mail: posturi@gov.ro, cu respectarea termenelor prevăzute la alin. (1).”, stă scris la art. 18 din HGR 1336/2022, care mai prevede că “Nerespectarea prevederilor cu privire la publicitatea concursului constituie motiv de anulare a concursului pentru ocuparea unui post vacant sau pentru ocuparea unui post temporar vacant.” Mai mult decât atât, funcția contractuală de „casier” scoasă la concurs nu există în lista privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, postul fiind încadrat de legislație ca „referent casier” – funcție de execuție pe grade şi trepte profesionale. O altă inepție inventată în anunțul pentru concurs este cea referitoare la „vechimea în funcția de casier”. Mergând mai departe, la condițiile specifice ale anunțului s-a indicat ca fiind obligatorie vechimea de 5 ani în funcția de casier. Un detaliu stabilit în mod discreționar și “cu dedicație”, atât timp cât candidaților li se solicită studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat, fără măcar să fie solicitat absolvirea unui liceu cu profil economic. Pe lângă toate acestea, cei care au redactat textul anunțului pentru acest concurs au indicat site-ul Primăriei Roman ca fiind locul în care vor fi afișate rezultatele oficiale. Între timp, responsabilii din Primăria Mera, dându-și seama probabil de gogomănia pe care au făcut-o au eliminat anunțul de pe site. DOCUMENTUL care a fost scos din publicare poate fi accesat AICI

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.