METEO: Atenționare de vânt și ploi | Cod galben de ninsori în zona de munte a județului

0
163

Meteorologii au două atenționări meteorologice de vreme rea. Prima dintre acestea se referă la o înrăutățire a vremii în toată țara. Conform specialiștilor, începând de luni și până joi la ora 20:00, ploile vor pune stăpânire pe întreag teritoriul. În intervalul menționat vor fi precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului. În cursul zilei de luni (23 decembrie) ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi la deal și la munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp. Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Cea de-a doua atenționare face referire la zona de munte, inclusiv în județul Vrancea. Astfel, începând de luni seara de la ora 20:00 și până miercuri dimineață la ora 10:00, în zona montană va ninge consistent. În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h. Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.  

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.