Metode chirurgicale și non-chirurgicale pentru tratarea herniei de disc

0
217

Unele estimări susțin că două treimi dintre toți oamenii de 45 de ani și peste au o afecțiune a coloanei vertebrale. Printre denumirile acestor afecțiuni se numără hernia de disc, discuri bombate, discuri rupte, proeminență de disc etc. Din fericire, majoritatea bolilor de disc nu provoacă nicio durere vizibilă și nu necesită tratament medical. Cu toate acestea, sunt alte câteva milioane de oameni cu simptome clasice de hernie de disc: durere, amorțeală, furnicături, slăbiciune și multe altele.

Medicina modernă a dezvoltat mai multe abordări pentru tratamentul herniei de disc, atât nonchirurgicale, cât și chirurgicale. Descoperă, în cele ce urmează, mai multe informații despre tratarea acestei afecțiuni.

Ce înseamnă un disc herniat?

Discurile sunt situate în coloana vertebrală, care este alcătuită din 23 de discuri alternative și 33 de oase. Vertebrele oferă rezistență structurală, stabilitate și protecție pentru măduva spinării, fibrele nervoase care intră direct în trunchiul cerebral. Discurile, care sunt alcătuite dintr-un cartilaj gros, asigură flexibilitate, o distanță intervertebrală adecvată, alinierea dinamică a întregii coloane vertebrale și absorbția șocurilor. O hernie de disc apare atunci când stratul exterior al discului este rupt și permite miezului interior să se scurgă.

Majoritatea discurilor alunecate apar în partea inferioară a spatelui, ducând la o hernie de disc lombară. Discurile bombate sunt, însă, frecvente la nivelul gâtului.

Tratamente pentru hernie de disc

Un RMN este necesar pentru a localiza și diagnostica definitiv o hernie de disc, deoarece țesuturile moi nu pot fi văzute clar pe o radiografie. În plus, un medic va trebui să pună întrebări specifice despre severitatea, sursa și simptomele durerii resimțite înainte de a începe orice curs de tratament.

Pentru majoritatea pacienților medicii vor recomanda o abordare conservatoare, non-chirurgicală. Chirurgia poate fi la fel sau mai puțin eficientă decât timpul, ajustările musculo-scheletice interne, o postură îmbunătățită sau schimbările stilului de viață, cum ar fi pierderea în greutate sau întărirea mușchilor spatelui și abdominali.

Tratamentele nonchirurgicale ale herniei de disc sunt abordări concepute pentru a reduce durerea și disconfortul. În plus, abordarea nonchirurgicală poate educa pacienții cu privire la mecanica corporală adecvată, care va asigura evitarea oricăror daune ulterioare în viitor.

Cel mai simplu și adesea cel mai eficient mijloc de a reduce durerile este odihna. Exercițiile și întinderile pot ajuta la ameliorarea presiunii asupra rădăcinii nervoase. Pungile cu gheață și împachetările termice pot slăbi mușchii strânși, pot reduce inflamația și pot ușura simptomele.

Chirurgia se recomandă doar în cazurile grave, unde metodele conservatoare de ameliorare a durerilor nu dau rezultate. Este important să faci o vizită medicului specialist dacă te confrunți cu o astfel de afecțiune, pentru a stabili împreună care este cel mai bun plan de tratament pentru tine.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.