Miercuri pornesc, din nou, sirenele de alarmare publică

0
202

ISU Vrancea continuă desfășurarea lunară a exercițiilor pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Astfel, miercuri, 1 noiembrie, între orele 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică din toate localitățile județului Vrancea. Exercițiul are loc, de altfel, în toată țara, fiind coordonat de la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

“Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor”, transmit reprezentanții ISU Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.