Miercuri vor suna sirenele de alarmare publică în tot județul

0
467
ISU Vrancea va desfășura în fiecare lună de acum înainte exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

În toate localitățile din județ vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

“Începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităților administrativ teritoriale, pe grupe de localități, astfel încât, până la sfârșitul anului să fie acoperite toate localitățile județului. Simulările vor începe miercuri, 2 august și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală”, se arată într-un comunicat al ISU Vrancea.

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate și analizate, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.