Mihai Sorin Opriș, candidatul PNL pentru Primăria Odobești: “Este momentul în care puteți aduce schimbarea în orașul nostru”

0
88

Orașul Odobești are nevoie de o schimbare în conducerea administrației locale, pentru a dinamiza modernizarea orașului și pentru a-l scoate din sfera de influență a PSD. Cu o administrație liberală condusă de Mihai Sorin Opriș, candidatul PNL pentru funcția de primar și cu o echipă de profesioniști propusă pentru Consiliul Local Adjud, orașul Odobești are șansa unui nou început.

În vârstă de 37 de ani, tânărul politician îți propune să reclădească orașul printr-o serie de proiecte de dezvoltare locală. Mihai Sorin Opriș are o experiență de peste 15 ani ca antreprenor în mediul privat și expertiză acumulată în administrația publică locală în calitate de consilier local și județean în mandatul 2016-2020. Candidatul PNL are o echipă pentru Consiliul Local formată din persoane care au reușit în domeniile lor de activitate, cunoscute în comunitate pentru profesionalismul de care au dat dovadă, experiență și dorința de a schimba în bine orașul Odobești.

“Originar din zona Ardealului, provin dintr-o familie cu ambii părinți ingineri, care m-au crescut în spiritul eticii și moralității, insuflându-mi semnificația cuvintelor cinste, corectitudine, devotament, onoare și adevăr. Cinci calități ce trebuie să se regăsească obligatoriu în sufletul fiecărui cetățean și ales local. Cu experiență de peste 15 ani ca antreprenor în domeniul privat și expertiza acumulată în administrația publică locală in calitate de  consilier local și județean în mandatul 2016-2020, îmi va fi ușor să accesez și să  implementez proiectele cu adevărat necesare pentru o dezvoltare sustenabilă a urbei noastre.  Toate ideile și planurile mele  pentru un oraș cu adevărat european pot fi  înfăptuite doar cu o echipă de oameni  corecți, dinamici și cu experiență profesională “, a spus candidatul PNL la Primăria Odobești, Mihai Sorin Opriș.

În acest sens, liberalul și-a trasat o serie de obiective clare pe care să le ducă la îndeplinire dacă va obține votul cetățenilor, pe 27 septembrie. Primul punct aflat în programul liberal de dezvoltare locală îl reprezintă educația. Candidatul PNL la Primăria Odobești este de părere că educația reprezintă cea mai sigură investiție în viitorul copiilor noștri își propune ca un procent din taxele și impozitele locale să meargă către domeniul educației prin oferirea de recompense anuale pentru profesori și elevi în funcție de performanțele obținute la examenel naționale.

lista consilieri odobesti 1 - Mihai Sorin Opriș, candidatul PNL pentru Primăria Odobești: “Este momentul în care puteți aduce schimbarea în orașul nostru”Un alt punct din programul echipei liberale de la Odobești îl reprezintă turismul. Istoria viti-vinicolă a orașului și poziționarea geografică trebuie valorificată prin crearea de puncte de atracție turistică în care cei interesați să poată afla mai multe despre istoria orașului. “Potențialul turistic al Odobeștiului trebuie valorificat, mai ales pentru faptul că în viitorul foarte apropiat orașul nostru va deveni un punct de atracție agro-turistică, bazată pe arealul viti-vinicol, istoria orașului, poziționarea geografică cât și existența zecilor de beciuri construite acum câteva sute de ani. De aceea propunem renovarea  centrului vechi a orașului și scoaterea la lumină a beciurilor vechi, ajutând la introducerea lor in circuitul turistic”, a mai transmis candidatul PNL, Mihai Sorin Opriș.

O altă investiție extrem de importantă trebuie făcută pentru a veni în sprijinul asociațiilor de proprietari pentru recondiționarea, renovarea și anveloparea blocurilor de locuințe. Nu ar trebui trecută cu vederea nici problema câinilor comunitari. La fel ca și în alte localități, la Odobești, începând cu anul 2016, cetățenii au depus nenumărate plângeri și sesizări cu privire la numărul mare de patrupede care se regăsesc pe domeniul public al orașului. Liberalul Mihai Sorin Opriș este de părere că înființarea unui padoc modern unde câinii comunitari vor fi îngrijiți, sterilizați, hrăniți și adoptați este necesar pentru rezolvarea acestei probleme.

Odobeștiul trebuie transformat într-un oraș curat, modern, un oraș european

Problema deșeurilor menajere a fost o nucă tare pentru orice administrație locală. Colectarea selectivă s-a dovedit, în multe localități din țară o problemă greu de rezolvat. La Odobești, candidatul PNL propune implementarea unui proiect care să includă amenajarea unei platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor menajere în punctele importante ale orașului. Pe lângă aceasta, este nevoie și de construirea unei platforme de sortare pentru ca deșeurile să fie transformate în materie primă. Un alt proiect important pe care echipa PNL dorește să-l implementeze în orașul Odobești este acela de a încheia un parteneriat cu companii de profil energetic pentru găsirea unei soluții optime de implementare a unui proiect în vederea producției energiei electrice regenerabile,  energie care va fi folosită pentru subvenționarea persoanelor fizice și juridice din orașul nostru.

Reducerea taxelor și impozitelor locale, investiții în sănătate și atragerea de fonduri europene

În frunte cu Mihai Sorin Opriș, echipa PNL pentru Odobești are în vedere și reanalizarea bugetului localității pentru a se încerca o reducere a taxelor și impozitelor locale, acolo unde este posibil.

Lista proiectelor pe care candidatul PNL la Primăria Odobești își dorește să le implementeze continuă cu modernizarea și extinderea rețelei de camere de supraveghere și transparentizarea instituțională și decizională a activității primăriei prin implicarea cetățenilor în hotărârile ce țin de dezvoltarea comunității.  Un alt punct important de pe această listă îl reprezintă sprijinul dat mămicilor tinere, nevoite să-și găsească de lucru înainte de încheierea perioadei postnatale, prin stabilirea unui program de tip creșă pentru toate grădinițele din Odobești, în timp ce grădinița din Unirea Odobești va fi destinată și programului de tip afterschool.

Investițiile în sănătate au un rol foarte important pentru orice comunitate locală. De aceea, construcția unui nou spital orășenesc este o investiție binevenită pentru odobeșteni. Candidatul PNL, Mihai Sorin Opriș, își dorește identificarea unei noi locații pentru amplasarea unei noi unități medicale care să corespundă nevoilor cetățenilor, dar și inființarea Direcției de Asistență Socială și Medicală a Primăriei și alocarea unui buget anual pentru programul de servicii stomatologice gratuite. Nu în ultimul rând, fondurile europene reprezintă pentru candidatul PNL, cheia în dezvoltarea și reorganizarea orașului. Cu ajutorul banilor europeni, localitatea poate beneficia de fondurile necesare dezvoltării armonioase.

“Toate ideile și planurile mele  pentru un oraș cu adevărat european pot fi  înfăptuite doar cu o echipă de oameni corecți, dinamici și cu experiență profesională. Votul vostru poate aduce schimbarea în mult așteptată în orașul nostru! Pentru că, Obobeștiul este casa noastră!”, a mai transmis Mihai Sorin Opriș, candidatul PNL pentru Primăria Odobești.

(Material realizat de SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 21200012)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here