FOTO: Mii de cartuşe de infanterie, descoperite la Fitioneşti

0
155

Descoperire rară în comuna Fitioneşti, unde o echipă de muncitori care săpa o fosă septică la Centrul de zi socio-educațional pentru copii din satul Mănăstioara, a găsit mai multe cartușe de infanterie calibru 7,92 mm. Muncitorii au alertat autorităţile, iar la faţa locului au ajuns pirotehniştii de la ISU Vrancea. Aceştia au continuat săpăturile şi au descoperit 2133 de cartușe. Pirotehniştii au lucrat până la lăsarea întunericului, reluând căutările în cursul acestei dimineţi. Pe timpul nopții, securitatea și supravegherea zonei a fost asigurată de un echipaj al poliției din cadrul Secției de Poliție nr.10 Panciu.

Tot ieri, echipa pirotehnică a ISU a fost solicitată să intervină în alte două situaţii. Între Focșani și Garoafa, în zona Valea Șoimului, un cetățean a găsit, în timpul unor lucrări agricole, un proiectil exploziv de calibru 152 mm. Ulterior, pirotehniştii s-au deplasat în satul Voetin, comuna Sihlea, unde tot în urma unor lucrări agricole un localnic a găsit patru proiectile explozive calibru 85 mm. Proiectilele descoperite au fost preluate și transportate în condiții de siguranță la depozitul special amenajat şi vor fi distruse.

cartuse descoperite sihlea2 - FOTO: Mii de cartuşe de infanterie, descoperite la Fitioneşti

bombe garoafa2 - FOTO: Mii de cartuşe de infanterie, descoperite la Fitioneştibombe garoafa1 - FOTO: Mii de cartuşe de infanterie, descoperite la Fitioneşti

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here