Mii de focşăneni, fără căldură în apartamente jumătate de noapte, pe un ger afară de -5 grade Celsius

0
244

Caloriferele focşănenilor care locuiesc în zonele afectate de o avarie majoră la reţeaua de curent electric, s-au încălzit, din nou, la parametri normali, abia în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 2.00.

De atunci, ENET a reuşit să pompeze agent termic la parametri normali iar locuinţele abonaţilor la sistemul centralizat să se reîncălzească. Conducerea fabricii de căldură susţine că imediat după avaria generată de incendiul la un punct de transformare al Electrica, s-a luat decizia sistării apei calde pentru se putea furniza căldură, măcar la parametri reduşi, dat fiind că temperaturile afară sunt extrem de scăzute. Ore bune, sistemul a funcţionat pe cota de avarie, ceea ce a însemnat mai puţin agent termic pompat în calorifere. Situaţia a revenit la normal abia după ora 2.00, azi noapte, susţine conducerea ENET.

Reamintim, luni seară, începând cu ora 19.45, focşănenii care locuiesc în cartierele Sud-ANL, zona Sala Polivalentă, Centru şi cartierul Gară, dar şi o parte din Goleşti, au rămas fără curent electric urmare a unui incendiu la punctul de transformare al Electrica dintr-o clădire aflată în curtea fabricii de confecţii Artifex. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului iar la faţa locului a ajuns şi primarul Focşaniului, Cristi Misăilă. Cauzele privind incendiul de aseară şi urmările lor urmează a fi analizate şi în decursul zilei curente.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here