Militarul Florinel Enache, la tratament în SUA. El şi-a pierdut ambele picioare şi o mână în Afganistan

0
398

florinel-enache-erou-militar

Militarul-erou, rămas fără jumătate din corp într-o misiune în Afganistan, a plecat în Statele Unite, pentru tratament. Florinel Enache va fi internat, timp de 3 luni, la Walter Reed, cel mai mare centru medical pentru veterani din America. În acelaşi loc în care a fost salvat de medicii americani în urmă cu 3 ani, după ce un atac al talibanilor l-a mutilat pe viaţă. Costurile tratamentului din America vor fi suportate de Ministerul Apărării.

O aeronavă Spartan l-a preluat pe Florinel Enache şi l-a transportat la baza Ramstein, din Germania. De acolo va ajunge în Statele Unite cu un avion al Forţelor Aeriene Americane. Îi sunt alături soţia şi un medic militar român.

Medicii de la Centrul Militar Walter Reed din Maryland au mai făcut minuni în cazul lui Florinel Enache. După ce, în urmă cu trei ani, o bombă artizanală i-a spulberat picioarele şi-o mână, într-o misiune de cercetare terestră, în Afganistan.

Militarul a suferit o triplă amputaţie. Americanii au experienţa unor astfel de cazuri. Pe Florinel l-au îngrijit mai bine de un an. Ulterior, în ţară, medicii de la Spitalul Militar Central i-au montat o mână bionică.

Florinel nu a dorit să plece din armată, deşi are gradul întâi de invaliditate. Se deplasează cu ajutorul unui scaun electric şi este consilier al comandantului Batalionul de Sprijin Logistic din Focşani.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.