Ministerul Educaţiei a demarat înscrierile pentru realizarea programelor şcolare de gimnaziu

0
349

Profesorii care doresc să participe la realizarea programelor şcolare de gimnaziu, având în vedere că Ministerul Educaţiei a aprobat deja varianta finală a planului-cadru, adică materiile pe care elevii de gimnaziu le vor avea în orar, pot face asta. Ministerul de resort anunță că  înscrierile se fac până pe 4 mai, pe platforma MONMedu.

Profesorii vor elabora conţinutul care va ghida predarea materiilor la ore dar şi realizarea manualelor şcolare, adică ce vor studia elevii la aceste materii şi ce competenţe şi cunoştinţe ar trebui să dobândească până la sfârşitul anului şcolar.

Înscrierile se fac pe platforma MONMedu până pe 4 mai, iar programele trebuie finalizate până la sfârşitul anului. Evaluarea portofoliilor profesionale şi a proiectelor inovative de programă şcolară va avea loc în perioada 5-15 mai, iar componenţa grupurilor de lucru va fi anunţată pe data de 20 mai. Profesorii selectaţi vor desfăşura activităţile de proiectare a programelor şcolare pentru gimnaziu. Elaborarea programelor şcolare pentru clasele V-VIII este planificată a fi finalizată în luna decembrie 2016.

Ministerul Educaţiei mai spune că pune accentul pe originalitatea proiectelor, iar în cazul unor eventuale suspiciuni, proiectele aflate în această situaţie vor fi verificate cu scopul de depista şi evita orice abateri de la normele de etică în elaborarea propunerilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here